Напевне, кожен кухар не раз стикався з проблемою вибору ножа для нарізки хліба: буханка то зминається, то розкришується, а хочеться рівних тонких скибок. Причина невдач проста — непродумана покупка кухонного пристрою. Адже для хліба передбачається спеціальний варіант. Опишемо його особливості:
Особливості ножа для нарізки хліба:
- довге тонке лезо;
- зубчастий край-пилка;
- рівна рукоять, припасована під прямим кутом, щоб правильно прикладати силу при нарізанні.
Матеріал виготовлення ножів для хліба
- неіржавіюча високовуглецева сталь. Використовують багато відомих виробників, такі як tescoma та lessner. Перша характеристика матеріалу забезпечує антикорозійну стійкість, друга ж — твердість клинка, що зберігає гостроту. Це актуально, тому що зубчастий край кухонного ножа для хліба не так легко заточувати.
- титан. Використовується у вигляді напилювання, яке володіє гігієнічними властивостями, не залишає на продуктах металевого присмаку, не іржавіє.
- кераміка. Матеріал, що утворюється з цирконієвого порошку, який при запіканні набуває твердості, близької за характеристиками до алмазу. Вироби відзначаються тонкою гострою кромкою, нарізають хліб акуратними скибками, не затуплюються, можуть бути представлені у найрізноманітніших кольорах. Заточуйте такі ножі у спеціальних майстернях.
Показати ще
Згорнути