Отримайте гарячі пропозиції

Підпишиться на розсилку

Якщо ви стали щасливим власником професійного набору кухонних ножів, саме час задуматися про їх зберігання та грамотне використання. У цьому вам допоможе різноманітне приладдя. Мова піде про так звані рейлінги.

Рейлінг - це система підвісних полиць, яка кріпиться до стіни. Основа цієї новинки - металева труба з заглушками. На неї чіпляють різноманітне кухонне приладдя за допомогою спеціальних гачків-вішаків. Рейлінг дозволяє значно зекономити простір, більш того, все, що потрібне для готування, завжди знаходиться на відстані руки. Сюди можна прикріпити поличку для спецій, різний дрібний інвентар, і, звичайно, ножі.

Металеві ножі надійно “приклеюються” до магнітної підставки - частини рейлінгу. Якщо ви прихильник керамічних ножів, то і для них на цій чудо-трубі знайдеться місце. Дерев’яний футляр теж можна повісити на спеціальних гачках. Отже, ви вже розмістили свій набір кухонних ножів чи улюблений кухарський ніж. Саме час подумати про придбання якісного точила.

Що треба знати про заточування

Для якісного заточення ваших ножів важливо знати дві речі: вид абразивного матеріалу та кут заточки. Кут заточки - це відстань, яка утворюється у загостреного клинка відносно вертикальної площини. За допомогою ножиць ви можете самостійно визначити кут заточки вашого ножа. Розкрийте ножиці, обхопивши ними загострену частину ножа, зафіксуйте кут, перенесіть на папір та виміряйте транспортиром.

Кути заточування (в градусах)

  • 10 -15 - ультрагостре заточування для скальпелів та бритв
  • 5 -25 - для кухарських, філейних ножів
  • 25-35 - мисливські та універсальні ножі
  • 30-40 - для топірців та інших ножів з великим навантаженням

Пам’ятайте: чим менший кут заточування, тим гостріший ніж, але разом з тим знижується міцність металу.

Різновиди точилок для ножів

  1. Брусок чи точильний камінь. Це пластина абразивного матеріалу, використовування якої дає непогані результати заточки.
  2. Механічний станок. До нього в комплекті йде круглий точильний камінь, заточування відбувається за допомогою руху вашої руки.
  3. Електричний станок. Той же принцип роботи, що і в механічного, лиш у рух точило приводить струм.
  4. Мусат. Тонкий металевий прут з насічками. Проте він не вважається точилом, швидше засобом для підтримання робочої гостроти ножа.
  5. Механічне точило. Це різної форми основи з прорізами в яких закріплені абразивні матеріали.

Наш інтернет-магазин пропонує цікаві товари для покращення організації робочого простору на вашій кухні.

Показати ще
Згорнути

Якщо у вас є питання — ми з радістю допоможемо

Або залиште свій телефон, та протягом години ми вам зателефонуємо

Увійти
Реєстрація
Забули пароль

Нагадати пароль

Дякуємо за реєстрацію!

+ =

Введіть пароль, який було відправлено на ваш телефон