Ножі для нарізки сиру

14 товарів
Популярні Спочатку дешевші Спочатку дорожчі Топ продажів Рекомендовані
Відобразити як Сітка Список
  1. Шукаєте вигідні пропозиції?
    Підпишіться на розсилку, та отримайте їх першим.
    Підписатися
  2. Акція
    Купуй більше - плати менше
    Економ до 20% на гуртових покупках
Популярні Спочатку дешевші Спочатку дорожчі Топ продажів Рекомендовані
Відобразити як Сітка Список

За останні десятиліття українська кухня збагатилася рецептами з використанням твердих і м'яких сирів, і, відповідно, збільшилася різноманітність форм ножів для нарізки сиру.

Цей молочний продукт по-різному використовується в кулінарних рецептах: його тешуть тонкими пластинами, натирають, кришать. Та і самих видів сирів у світі нараховують до 2000.

Тому можете собі уявити, скільки модифікацій ножів потрібно для розмаїття обробки численної кількості улюбленого делікатесу.

Види ножів для сиру стосовно обробки

Для розрізання великих головок твердих сирів використовуються ножі і струни.

  1. Струнні пристрої
    • Власне металева струна з ручками. Гострий тонкий дріт, врізаючись в продукт, ділить круг на рівні шматки.
    • Струнні різаки вертикального і горизонтального типів. Прилад приводиться в дію важелем.
    • Слайсери. Струни (5-10) закріплені на рівній відстані між двома основами-брусками. Використовуються як великі, для нарізання кубиків, так і невеликі, для отримання пластин.
    • Струна натяжна. Дріт для різки натягується на дворучній основі форми рогачки.
    • Струнний ніж з роликом, який дозволяє регулювати глибину розрізання.
  2. Ножі для обробки великих головок сиру
    • Дворучні тесаки. Ручки розміщені так, що стають продовженням леза. Кухар натискає на рукоятки, використовуючи власну вагу.
    • Важільні різаки. Руків'я виконує водночас функцію важеля, а сам ніж закріплюється на столі. Такі ж пристрої, лише меншого розміру застосовують для обробки невеликих головок чи шматків.
    • Сирні рубанки. Пристрій ідентичний такому ж столярному інструменту, лише використовується для тонкої нарізки твердих сирів.
    • Ніж-сирна лопатка. З вигляду — звичайна лопатка, тільки з гострим прорізом у верхній частині. Винайшов оригінальний пристрій норвезький тесля Тур Бйорклюнд, який, однак, не додумався запатентувати його.
    • «Жіроль». Не нарізає тверді сорти сиру, а скоблить. Такий собі скребок: штир, який вбивається в головку, кріпиться до леза, що рухається по колу.
    • Терка. Ніби трохи не наша тема, але теж використовується для обробки сирів. Розрізняють звичайну й таку, де використовується обертання — барабанне та дискове.
  3. Види ножів для сиру стосовно твердості/м’якості.
    Сир — примхливий продукт. Він може прилипати, не різатись, а розкришуватись чи зминатись. Розглянемо ножі, які підходять для конкретного сорту.
    • Листоподібний. Придуманий для дуже твердих сирів, таких як пармезан, який не ріжеться, а кришиться чи колеться.
    • Сокирка. Теж використовується з подібною метою.
    • Ніж з вузьким лезом, щоб уникнути прилипання м’яких сирів.
    • Рельєфні клинки для тієї ж мети.
    • З перфорованим лезом, до якого теж не прилипатиме моцарелла чи рікотта.
    • Ніж-лопатка для сирів, що розтікаються.
    • Клинок, який використовують для намазування продукту на хліб.

Надіємось, що стаття стане вам у пригоді для вибору ножів для сиру. Виробники випускають комплекти, які підходять для нарізки та твердих, і м’яких сортів. Радимо звернути увагу на набори tescoma i lessner.

Показати ще
Згорнути
Ви цікавилися товарами
The wishlist name can't be left blank

Якщо у вас є питання — ми з радістю допоможемо

Або залиште свій телефон, та протягом години ми вам зателефонуємо

Увійти
Реєстрація
Забули пароль

Нагадати пароль

Дякуємо за реєстрацію!

+ =

Введіть пароль, який було відправлено на ваш телефон