Любителям славнозвісного італійського відкритого пирога з тонкого тіста, тягучого і м’якого, відомо, як важко розрізати його без спеціального пристрою — ножа для піци.
Важливо правильно вибрати цей кухонний агрегат. Наша стаття розповість про особливості його будови, використання, виробників та ціни по Україні.
Будова ножа для піци кругового
- лезо-диск, насаджене на нерухомий стрижень. Розрізання відбувається за рахунок обертального руху. Матеріал: сталь.
- рукоятка з пластику чи сталі вигнутої форми. Виробники змагаються у фантазійному оформленні держака — то у вигляді велосипеда, то осиного жала, а то навіть виделки.
Інші види ножів для піци
- Ножиці з лопаткою. Виготовлені з пластику, леза — сталеві, розрізають пиріг і плавлений сир, що тягнеться. Порції отримуємо рівні і акуратні.
- Топірець з заокругленим краєм і ручкою, розміщеною до клинка у вигляді літери Z, що дозволяє правильно прикласти силу при нарізанні. Широке лезо ще і служить лопаткою.
Широкий вибір даного типу ножів пропонує чеська фірма-виробник кухонного посуду Тescoma.
Лінійки кухонних ножів Тescoma, де представлені ножі для піци
- GrandCHEF. Круговий. повністю зі сталі-нержавійки, ціна — від 180 грн.
- PRESIDENT. Високовуглецева сталь, лезо-диск, ціна — від 300 грн.
- DELICIA. Топірець-лопатка із заокругленим краєм, матеріал — тефлон, коштує від 100 грн.
- PRESTO. Виготовлений повністю із неіржавної сталі, круговий.
В інтернет- магазинах АРС в Харкові, Києві чи Одесі Ви знайдете ніж для піци, потрібний саме Вам.