Кухонні ножі з Чехії здавна славились якістю, ставши таким національним брендом, як і чеський кришталь та чеське пиво. З кінця XVIII століття мануфактурне виробництво витіснилось фабричним.
Вплив на якість виробів та розвиток технологій великою мірою здійснили німецькі майстри, багато з яких покидали свою країну через високу конкуренцію та осідали в Чехії.
Секрети давніх майстрів як естафету прийняли сучасні виробники: micov, tescoma, nadova. Чеські технологи використовують якісні матеріали.
Матеріали для виробництва ножів
- нержавіюча високовуглецева сталь.
- міцний пластик.
- благородні породи деревини.
- керамічний сплав
Секрети майстерності, що ощадливо передаються з покоління в покоління, в поєднанні з досягненнями науки — причина популярності ножів з Чехії. Ось деякі високотехнологічні способи виготовлення цих довершених виробів.
Новітні технології виробництва
- Кріогенна термообробка. Сталь для загартовування заморожується в рідкому азоті кілька разів.
- Метод вібрації для полірування виробів. Раніше для цього використовували полірувальні камені, зараз — спеціальні вібраційні машини.
Ці бренди віднедавна стали доступними й в Україні. В інтернет-магазині АРС можна вибрати та купити ножі з Чехії, щоб гідно оцінити їхню зручність і якість
Показати ще
Згорнути