Скільки б часу не займало готування, кухареві-початківцю або майстру кулінарного мистецтва знадобиться універсальний ніж. Стаття розповість про особливості цього представника кухонного приладдя.
Ніж, про який піде мова, знайомий на вигляд: коротка ергономічна ручка, лезо від дванадцяти до двадцяти сантиметрів або від восьми до десяти, шириною від двох до чотирьох сантиметрів. Деякі з зубчастим краєм.
Способи застосування універсального ножа
- шинкування;
- нарізка;
- чистка овочів і фруктів;
- обробка м'яса, птиці та риби.
Японський ніж сантоку теж відноситься до універсальних. Традиційно ширший, аніж європейський, і гостріший. У перекладі "сантоку" означає "три хороші речі" або "три види використання". Буквально це про здатність рубати, кришити та нарізати.
Компанії-виробники кухонних ножів
- Tescoma. Якщо потрібен відносно недорогий універсальний кухонний ніж, зверніть увагу на продукцію чеського виробника посуду Tescomа — клинок з лезом, виготовленим з міцної нержавіючої сталі. Пластикова ергономічна ручка щільно прилягає до долоні, не зісковзуючи і не випадаючи. Легко нарізає, шаткує продукти, зберігає гостроту до місяця часу.
- Lessner. Хто любить англійську класику, рекомендуємо Lessner. Срібного кольору і ручка, і коротке лезо з нержавіючої сталі, легкий, схожий на морський кортик, клинок.
Показати ще
Згорнути