Ножі для нарізки овочів

33 товарів
Сторінка
Популярні Спочатку дешевші Спочатку дорожчі Топ продажів Рекомендовані
Відобразити як Сітка Список
  1. Шукаєте вигідні пропозиції?
    Підпишіться на розсилку, та отримайте їх першим.
    Підписатися
  2. Акція
    Купуй більше - плати менше
    Економ до 20% на гуртових покупках
  3. Допоможемо обрати найкраще
    097 333 43 00

    Безкоштовна лінія

    пн-пт 9:00-19:00 сб-нд 9:00-16:30

  4. Показати ще...
Сторінка
Популярні Спочатку дешевші Спочатку дорожчі Топ продажів Рекомендовані
Відобразити як Сітка Список

Ніж для нарізки овочів - справжня знахідка для любителів кулінарії та досвідчених кухарів. Універсальність виробу допускає його застосування і для фруктів у процесі нарізування, очищення, створення тонких або фігурних скибочок.

На домашній кухні чи в кухарському цеху ресторану доречно мати набір ножів для овочів, адже приготування гарнірів займає чимало часу, а вигляд і смак страв залежить від правильної обробки сировини.

Виробники пропонують як ножі звичайної форми, так і найрізноманітніше приладдя, призначене полегшити працю кухаря. На цій сторінці ви дізнаєтесь про особливості будови, призначення, критеріїв вибору інструментів.

Ножі для овочів поділяються на власне ножі та пристосування для очищення та фігурної нарізки, яку ще називають карвінгом.

Ножі для овочів стандартної форми

  1. Малий ніж. Довжина 8-10 см, ручка довша від леза на третину, що дозволяє швидко очистити овочі. Такий клинок може мати загострений вигнутий кінчик, яким легко видаляти серцевину, або простий рівномірно завужений кінець.
  2. Довгий ніж. Використовується для нарізання великих гарбузів та кабачків; довжина леза 30 см, руків'я коротке — 10 см.

Особливості ножів для овочів

Ніж для різання овочів представлений у різноманітності розмірів та модифікацій. Головним фактором, що визначає якість приладу, є матеріал, що застосовується. Як правило, у його ролі виступає кілька видів сталі:

  • нержавіюча – відрізняється ціновою доступністю та невибагливістю у догляді;
  • вуглецева – легко заточується і має гарні експлуатаційні характеристики;
  • високоякісна – являється вуглецевою сталлю з нержавіючими властивостями, що сприяє тривалому збереженню гостроти лез, стійкістю до іржі та виникнення плям.

Сталь також відрізняється своєю екологічністю та високою гігієнічністю. Матеріал не входить у хімічну реакцію з продуктами, не вбирає сторонні запахи та не змінює смакові властивості. Завдяки гладкій поверхні та відсутності найменших зазорів у точці з'єднання з руків'ям ножі не накопичують забруднень та бактерій.

Ручка виробу може бути як з дерева, так і з пластику або термостійкої смоли. За рахунок ергономічного дизайну вона добре лежить у руці, не вислизає, не викликає дискомфорту при тривалому використанні та дозволяє контролювати кожен рух.

Як вибрати ніж для нарізки овочів

Щоб ніж повністю виконував покладений на нього функціонал, слід свідомо підійти до його вибору. Крім властивостей та якості матеріалу, необхідно звертати увагу на такі параметри:

  • поверхня леза - повинна бути не тільки гладкою, а й дзеркальною;
  • вага ножа – для швидкого нарізування краще підібрати легкі прилади, а при роботі з твердими овочами підійде виріб зі значною масою та міцністю;
  • цілісність леза – ручка має бути продовженням леза, та закріплювати цільну смужку сталі з двох сторін;
  • зручність руків’я - кращі варіанти з протиковзним покриттям, без зазорів у місцях з'єднання;
  • дотримання балансу – між ручкою та лезом, перевіряється у точці їх з'єднання.

Ножі для овочів незвичної форми, приладдя для карвінгу

  1. Ножі для видалення серцевини. Основне призначення — видалити середину з овоча. В інтернет-магазинах зустрічаються такі підвиди:
    • лункоподібний. Довга вигнута пластина з загостреними кінцем видаляє середину з огірків і кабачків.
    • спіралеподібний. Тонка металева шпичка з кільцем та спіраллю в кінці, робить невеликі отвори в картоплі.
  2. Ніж для нарізки помідора. Прямокутна чи заокруглена основа з вбудованими лезами, розташованими на однаковій відстані; розрізає овоч одним рухом на рівні пластини.
  3. Ножі для зелені та прянощів:
    • віялоподібна сокирка, насаджений на металеву рукоятку призначений для шинкування зелені;
    • прилад з круглими ножами в пластиковій основі, нарізає одночасно пучок трав-спецій.
  4. Ніж для салату. Пластиковий виріб нарізає листя великими шматками для салатів на зразок Цезаря.

Описані у цій статті ножі для овочів представлені чеським виробником кухонного посуду tescoma серією tescoma presto. Для любителів карвінгу є спеціально підібрані набори. Сподіваємося, що стаття допоможе визначитися з вибором.

Показати ще
Згорнути
Ви цікавилися товарами
The wishlist name can't be left blank

Якщо у вас є питання — ми з радістю допоможемо

Або залиште свій телефон, та протягом години ми вам зателефонуємо

Увійти
Реєстрація
Забули пароль

Нагадати пароль

Дякуємо за реєстрацію!

+ =

Введіть пароль, який було відправлено на ваш телефон