Десертні тарілки

79 товарів
Популярні Спочатку дешевші Спочатку дорожчі Топ продажів Рекомендовані
Відобразити як Сітка Список
  1. Шукаєте вигідні пропозиції?
    Підпишіться на розсилку, та отримайте їх першим.
    Підписатися
  2. Акція
    Купуй більше - плати менше
    Економ до 20% на гуртових покупках
  3. Допоможемо обрати найкраще
    097 333 43 00

    Безкоштовна лінія

    пн-пт 9:00-19:00 сб-нд 9:00-16:30

  4. Показати ще...
Популярні Спочатку дешевші Спочатку дорожчі Топ продажів Рекомендовані
Відобразити як Сітка Список

Десертна тарілка - це елемент посуду, який нерідко зустрічається у складі наборів для чаю чи кави, а також може продаватися окремо. Призначена для подавання різноманітних десертів,  відрізняється від стандартної обідньої своєю меншою глибиною та діаметром, який становить близько 20 см.

Десертні тарілки: різновиди, призначення

Крім стандартного діаметра 20 см у продажу можна зустріти тарілки для десертів розміром 21, 19,5, 19 або 18 см. Найпоширеніша їх форма – кругла або квадратна, із закругленими кутами. У деяких варіантах сервірування використовують посуд трикутного або овального типу.

Глибина цих виробів також може відрізнятися залежно від призначення:

  • Для подачі кондитерських виробів, мусів та желе застосовують плоский посуд.
  • Для страв із соусами, фруктових, ягідних салатів використовують глибші моделі (2-3 см).

Десертні тарілки виготовляють із якісних, довговічних матеріалів із «шляхетною фактурою». До них входять:

  • Порцеляна. Її плюси: мала товщина при покращеній міцності. Завдяки монолітній, однорідній структурі на тарілках з порцеляни практично не виникають тріщини. Виглядають вони святково та витончено. Застосовуються для класичного сервірування. Але мають досить високу ціну.
  • Фаянс. Для його виготовлення використовують глину, що пройшла високотемпературну обробку, покриту спеціальною глазур'ю. Через пористість вироби з фаянсу при використанні покриваються мікротріщинами.
  • Скло. Прозоре чи забарвлене, матове чи глянцеве. Гігієнічно, зручно у використанні. Підходить для сервірування у сучасному стилі.
  • Склокераміка. Міцний, довговічний матеріал, що поєднує естетичну привабливість кераміки з міцністю загартованого скла. Підходить для посудомийних машин, НВЧ печей. Випускається у різних варіантах дизайну: від чорно-білої класики до яскравих та комбінованих кольорів.

До такого виду посуду також відносять молочники, соусниці, тортівниці, креманки та інші прилади.

Тарілки десертні та догляд за ними

Ретельний догляд за десертними тарілками відіграє важливу роль у забезпеченні їх тривалої та бездоганної експлуатації.

  • Після користування тарілки слід мити в теплій воді з використанням м'якої губки або тканини. Уникайте абразивних мийних засобів, які можуть пошкодити поверхню.
  • Уникайте раптових змін температури, таких як переміщення гарячої посудини в холодну воду або навпаки. Це може спричинити пошкодження або тріщини.
  • Зберігайте в сухому та вентильованому місці, уникайте контакту з гострими або твердими предметами, які можуть пошкодити поверхню.
  • Регулярно перевіряйте десертні тарілки на наявність тріщин, сколів або інших пошкоджень. Якщо вони виявлені, не використовуйте їх та розгляньте можливість заміни.

Купити десертні тарілки від перевірених виробників можна у нашому магазині. Також у нас є страви, блюдця, дитячий посуд, менажниці, миски, оселедниці, суповий посуд та інші товари для сервірування за вигідною ціною.

Показати ще
Згорнути
Ви цікавилися товарами
The wishlist name can't be left blank

Якщо у вас є питання — ми з радістю допоможемо

Або залиште свій телефон, та протягом години ми вам зателефонуємо

Увійти
Реєстрація
Забули пароль

Нагадати пароль

Дякуємо за реєстрацію!

+ =

Введіть пароль, який було відправлено на ваш телефон