Термометр для м'яса - необхідний девайс як для професійного, так і початківця кулінара. З його допомогою можна приготувати м'ясну страву, яка буде відповідати всім очікуванням, через те, що саме правильна температура є вирішальним фактором у всьому процесі.
Особливості градусників для м'яса
Для вимірювання температури м'яса слід застромити стрижень градусника в середину шматка на фінальній стадії приготування. Краще вибирати його м'які ділянки, оскільки при попаданні приладу в зону сухожилля або кісток може призвести до спотворення температурних показників. Прокол слід робити акуратно, щоб запобігти витіканню соку і подальшу сухість продукту.
Градусник для м'яса позбавляє від необхідності постійно діставати блюдо з духовки або використовувати ніж для перевірки ступеня його готовності, що негативно позначається на смакових якостях. На додаток термометри такого типу мають ще цілим рядом переваг, серед яких:
- простота експлуатації - досить проткнути шматок м'яса щупом або докласти градусник до поверхні страви, в залежності від типу пристрою;
- висока точність вимірювання і швидкість - для визначення температури достатньо 2-3 секунд, можлива похибка - не більше 2 градусів;
- багатофункціональність - термометри можна використовувати не тільки для контролю ступеня приготування м'яса, але і для інших харчових продуктів;
- широкий асортимент моделей - як самих базових, так і вдосконалених з додатковими можливостями.
До того ж термометри для м'яса мають тривалий термін служби та відсутність жорстких вимог до догляду за ними. Завдяки пристроям для вимірювання температури можна не тільки визначити ступінь готовності продуктів, але і переконатися в загибелі хвороботворних мікроорганізмів, які могли в них бути присутнім до термічної обробки.
Різновиди кулінарних термометрів для м'яса
Умовно всі градусники можна поділити на дві великі групи - аналогові та електронні. Перші зустрічаються вже більше як сувеніри, через те, що мають великі похибки в роботі. Електронні та цифрові моделі є більш точною і функціональною альтернативою.
Сучасні термометри представлені в трьох різновидах:
- Бездротові пристрої - класичний і бюджетний варіант, оснащений щупом, який прикладається до датчика, а потім показує температури страви на дисплеї. Має зрозумілий і простий механізм використання, робоча частина легко очищається за допомогою проточної води.
- Прилади з виносним щупом - належать до пристроїв проводового типу, що дозволяє застосовувати їх відразу в духовці. Оснащені великою кількістю допоміжних функцій, і вимірюють температуру всередині продуктів з практично нульовою погрішністю.
- Інфрачервоні термометри - високотехнічні прилади, що дозволяють визначити не тільки температуру продуктів зовні, але і ступінь прожарювання м'яса всередині, а також параметри нагріву сковороди або дека.
Вид термометра впливає не тільки на особливості його застосування, але і на ціну пристрою. Прилади в базовій комплектації є найдоступнішими, інфрачервоні термометри в рейтингу дорогих девайсів знаходяться на першому місці.
Особливості вибору
Щоб прилад виконував покладені на нього завдання, слід правильно підійти до процесу його вибору. Кращий термометр кулінарний володіє наступними характеристиками:
- діапазон вимірюваних температур не менше 100 градусів, для точності вимірювання і багатофункціональності;
- наявністю вологозахисту, для довговічної експлуатації та коректності даних, що відображаються;
- наявністю таймера, що дозволяє не забути про процес готування шляхом звукового сигналу;
- комплектацією дисплеєм, що відбиває в режимі реального часу всі результати вимірювання.
У нашому інтернет-магазині можна купити харчовий термометр в декількох конфігураціях. У каталозі представлені градусники не тільки для кулінарії, але і вимірювання температури в холодильнику, інкубаторах, житлових кімнатах, саунах і лазнях, на вулиці.