Металеві форми для випічки здавна використовують кулінари та господині, щоб готувати смачні страви в духовці. Вони незамінні помічники в кондитерській справі, в них можна приготувати торти, кекси, тістечка, пряники тощо. Зручні, практичні посудини, виготовлені переважно зі сталі та мають антипригарне покриття, можуть служити роками, не втрачаючи функціонального призначення.
Металеві форми для випічки та їх види за призначенням
Якісні металеві форми мають високу стійкість до високих і низьких температур, не схильні до деформації та корозії, мають надійну конструкцію та не вибагливі у догляді. Завдяки матеріалам виробу, тісто не прилипає та не пригорає, що дозволяє приготувати вишукані десерти без особливих зусиль. Різноманітні металеві місткості діляться за видами та специфікою кулінарного призначення:
- розкладні форми мають фіксацію у вигляді замка, що перешкоджає витіканню тіста та полегшує процес виймання готового виробу;
- кондитерські місткості бувають круглі, квадратні, прямокутні, овальні та різноманітних цікавих форм для створення оригінальних страв;
- для кексів, в яких ідеально випікаються кондитерські вироби;
- для хліба існує багато видів формування буханців;
- для піци – тонкі, круглі форми з низькими бортиками;
- для пасок – високі бортики, дно невеликого діаметра;
- з додатковими аксесуарами, як-от силіконові ручки та кришки.
Металеві форми легкі у використанні, стійкі до пошкоджень, потребують мінімум догляду.
Форма для випічки металева: особливості матеріалів
Металеві форми використовувалися на кухні давно і навіть поява новітніх виробів з жаростійкого скла, кераміки, порцеляни та силікону не змогли повністю їх замінити. Вони стійкіші до перепаду температур, міцні та довговічні. Найчастіше для таких виробів використовують:
- вуглецеву сталь ‒ легкий матеріал, який зустрічається в роз'ємних заготовках для випічки, а також у посуді для приготування хліба, мафінів, кексів, пирогів;
- алюміній використовують у великих заготовках для випікання. Більшість моделей такого посуду обладнано антипригарним покриттям, що особливо корисно при приготуванні бісквітів, коржів для тортів, тощо.
Металеві форми мають тонкі стінки і досить швидко прогріваються, тому вони підходять для приготування запіканок, яким не потрібно багато часу, страва швидко пропечеться і не встигне підгоріти.
Форми з антипригарним покриттям набули надзвичайної популярності серед більшості господинь, що цінують їх за особливу зручність у використанні: тісто не прилипає, не пригорає, рівномірно пропікається, а форму легко мити після випікання. Щоб така річ послужила якнайдовше, слід пам’ятати, що покриття не можна дряпати металевими предметами, нарізати на ньому випічку та мити жорсткою щіткою. Слід також уникати різких перепадів температур, що можуть зіпсувати покриття, та дотримуватися вказаних виробником температурних режимів.
Металеві форми для випічки різних розмірів, дизайнів та конфігурацій, а також інші корисні товари для кухні можна придбати на сайті нашого інтернет-магазину з доставкою в усі куточки України.