Сторінка
Популярні Спочатку дешевші Спочатку дорожчі Топ продажів Рекомендовані
Відобразити як Сітка Список
  1. Шукаєте вигідні пропозиції?
    Підпишіться на розсилку, та отримайте їх першим.
    Підписатися
  2. Акція
    Купуй більше - плати менше
    Економ до 20% на гуртових покупках
  3. Допоможемо обрати найкраще
    097 333 43 00

    Безкоштовна лінія

    пн-пт 9:00-19:00 сб-нд 9:00-16:30

  4. Показати ще...
Сторінка
Популярні Спочатку дешевші Спочатку дорожчі Топ продажів Рекомендовані
Відобразити як Сітка Список

Турка або джезва (джезве) — спеціальний пристрій для приготування кави, що виготовляється з матеріалів з покращеною теплопровідністю: міді, латуні, алюмінію, металевих сплавів або кераміки. Від форми, розміру цього аксесуару залежить смак, міцність напою. Зовні воно нагадує посудину у вигляді конуса, з подовженою ручкою, розташованою під кутом. Також турка для кави може бути циліндричною або бочкоподібною.

Турка: види, відмінності, характерні риси

Джезви всіх видів схожі між собою за будовою. Їхнє дно широке, потовщене, шийка вузька, витягнута вгору, стінки товсті. Вироби у вигляді конуса — найпопулярніші, вважаються класичним еталоном. Завдяки звуженій формі горловини кави в них виходить терпкою, насиченою. При наливанні в чашку гуща затримується на стінках, не потрапляє в чашку, а піноуловлювач, присутній у її верхній частині, не дає піні проливатися на плиту при несвоєчасному знятті з вогню.

Турки для кави у вигляді циліндра трохи складніші у користуванні. Їх використовують для приготування насиченого міцного напою з вираженим смаком. Виготовляються зі сталі. Вода в них прогрівається знизу вгору, що призводить до швидкого кипіння кави, що робить її гіркою.

Бочкоподібні турки роблять із кераміки. Вони повільно прогріваються, довго зберігають тепло, створюючи ефект томлення, через яке кава стає насиченою. При поводженні з ними варто бути уважними, оскільки підвищена теплопровідність глини нерідко призводить до «втікання» напою навіть після зняття джезви з плити.

З якого матеріалу вибрати турку

За матеріалом виготовлення турки бувають:

  • Мідними. Мідь — відмінний провідник тепла, який прогрівається однорідно і рівномірно, дозволяючи швидко заварити каву, що позитивно впливає на її смак. Для захисту від окиснення мідь покривають оловом. Поводитися з такими виробами варто обережно. Їх не можна терти металевою щіткою, застосовувати абразивні хімічні речовини для очищення. Мити мідні джезви не бажано. Краще просто обполіскувати водою. Одну турку з міді використовують для заварювання одного виду кави, оскільки змішування різновидів з різними характеристиками призведе до спотворення смаку напою.
  • Алюмінієві. Прості у догляді, стійкі до механічних пошкоджень. Незважаючи на простий зовнішній вигляд, за характеристиками не поступаються мідним виробам, але ціна їх на порядок нижча.
  • Сталеві. Через нерівномірне прогрівання стін з ними не просто керуватися. Але, загалом, сталеві джезви зарекомендували себе з найкращого боку завдяки довговічності, надійності, стійкості до пошкоджень. Циліндричні турки виготовляють виключно зі сталі.
  • Керамічними. Виготовляються із пористої або глазурованої глини. За рахунок високої теплопровідності цього матеріалу при приготуванні кави утворюється ефект, ніби його заварювали на гарячому піску. Вимагають акуратного поводження через крихкість. Підходять для одного сорту кави.

Оптимальна товщина стінок та дна турки становить 1,5 мм. Руків'я пристрою розташовуються під кутом, виготовляються з негорючих матеріалів, щоб уникнути опіків при використанні джезви. Ці вироби розрізняються за обсягом. Для приготування 1-2 порцій вистачить 100-150 мл.

Купити турку для кави, а також гейзерні кавоварки, френч-преси, заварники для чаю, кавомолки можна у нашому магазині за вигідною ціною.

Показати ще
Згорнути
Ви цікавилися товарами
The wishlist name can't be left blank

Якщо у вас є питання — ми з радістю допоможемо

Або залиште свій телефон, та протягом години ми вам зателефонуємо

Увійти
Реєстрація
Забули пароль

Нагадати пароль

Дякуємо за реєстрацію!

+ =

Введіть пароль, який було відправлено на ваш телефон