Форми для запікання з кришкою призначені для приготування різноманітних кулінарних шедеврів у духовці. Їхня основна функція - рівномірний розподіл тепла під час готування, що дозволяє досягти оптимального результату при приготуванні різних видів їжі, включаючи м'ясо, рибу, овочі, десерти або інші страви. Вони можуть бути зроблені з різних матеріалів, таких як алюміній, вуглецева сталь, глина, кераміка, метал, нержавіюча сталь, фарфор, скло, склокераміка, сталь та чавун.
Форма для запікання з кришкою та її види
Різноманітність форм та матеріалів посуду дозволяє створювати страви різних видів, а також розмірів. Наприклад, є форми для запікання великих шматків м’яса чи цілої птиці, а є порційні форми, в яких можна подавати страву до столу. До найпоширеніших видів належать:
- з кераміки: для приготування десертів, солодощів, а також - запікання овочів, м'яса та риби. Зазвичай доступні в різних розмірах, від малих індивідуальних порцій до великих форм, що містять велику кількість їжі. Кераміка дозволяє рівномірно розподіляти тепло та забезпечує гарну подачу страв;
- з металу: для приготування великих шматків м'яса, риби чи овочів. Зазвичай, вона велика, може мати стінки різної висоти. Нержавіюча сталь гарантує тривалий термін експлуатації та стійкість до високих температур;
- зі скла: запікання лазаньї чи пудингів. Скло дозволяє бачити процес приготування, а також дозволяє одночасно використовувати форму, щоб подати на стіл;
- із чавуну: приготування грибів, стейків або плову. Чавун забезпечує рівномірне та тривале зберігання тепла.
Таким чином, вибір форми залежить від конкретних потреб та переваг певного виду страви, а також особистих смаків та вподобань.
Показати ще
Згорнути