Сковорода для яєшні та оладок та її особливості
Приготування їжі вимагає багато часу і зусиль, що не завжди є можливим у швидкому ритмі сучасного світу. Виробники посуду намагаються розв'язувати це питання, пропонуючи широкий асортимент виробів спеціального призначення, який допоможе покращити організацію кулінарних процесів. Таким посудом є сковорода для яєшні та оладок, що дозволяє одночасно готувати декілька окремих порцій страви. Круглі або фігурні заглиблення у поверхні дна надають чітку охайну форму їжі, тому яєшня, деруни, сирники чи оладі будуть мати естетичний вигляд та приємно здивують Ваших рідних чи гостей.
Різновиди сковорід для оладок та яєшні
Найчастіше пательні з порційними заглибленнями виготовляють з алюмінію, адже це легкий, дешевий та довговічний матеріал з високою теплопровідністю, що скорочує час приготування та енергетичні витрати. Їжа готується швидко й рівномірно, має чудовий смак.
Антипригарне покриття (тефлон, титан, кераміка, граніт, мармур) покращує властивості металу, додаючи посуду відмінних експлуатаційних характеристик, полегшуючи догляд за ними та покращуючи естетичний вигляд. Воно також дозволяє зменшити кількість олії у стравах.
Пательні для оладок, а також заглиблення в них бувають різних форм та конфігурацій, що дозволяє експериментувати на кухні та дивувати гостей незвичними стравами. Широкої популярності набирають сковорідки, що залишають на їжі характерні відбитки у формі смайликів, сердечок, звірят тощо.
Зручна і надійна ручка впливає на комфорт і безпеку кулінарних процесів. Вона допомагає легко переміщувати сковороду та контролювати приготування їжі. Сучасні ручки мають найкращі ергономічні властивості, не нагріваються і не ковзають. Пательня може перетворитися на деко для запікання, якщо обладнана знімною ручкою.
Догляд за сковорідками для яєшні та оладок
Більшість сковорід має антипригарне покриття, що спрощує догляд за ними, однак потребує обережного поводження, щоб не пошкодити його. Важливо дотримуватися рекомендацій виробника, щоб посуд служив якнайдовше. При роботі не використовувати виделки та металеві лопатки, які можуть залишати подряпини, їх краще замінити силіконовими, нейлоновими чи дерев’яними. Мити м’якою губкою без використання абразивних мийних засобів. Уникати різкого перепаду температур та ударів. Дотримуючись простих правил, можна продовжити термін використання посуду та зберегти його зовнішній вигляд.