Сковорідки гриль

32 товарів
Сторінка
Популярні Спочатку дешевші Спочатку дорожчі Топ продажів Рекомендовані
Відобразити як Сітка Список
  1. Шукаєте вигідні пропозиції?
    Підпишіться на розсилку, та отримайте їх першим.
    Підписатися
  2. Акція
    Купуй більше - плати менше
    Економ до 20% на гуртових покупках
  3. Допоможемо обрати найкраще
    097 333 43 00

    Безкоштовна лінія

    пн-пт 9:00-19:00 сб-нд 9:00-16:30

  4. Показати ще...
Сторінка
Популярні Спочатку дешевші Спочатку дорожчі Топ продажів Рекомендовані
Відобразити як Сітка Список

Сковорідки гриль — універсальний вид посуду, який поєднує в собі функції традиційних сотейників, пристосувань для приготування їжі на пару, мангалі, барбекю і навіть тостера. З її допомогою можна значно розширити асортимент приготованих страв, зберігаючи при цьому максимальну кількість корисних мікроелементів з продуктів і скорочуючи витрати часу на підготовку.

Сковорідка гриль — особливості

Сковорідка гриль має дві основні відмінності від звичайної кухонного начиння - товсті стінки та рифлене дно. Така конструкція дозволяє створити ефект духової шафи шляхом випромінювання в момент розігріву найсильнішого жару. Одночасно вона оберігає їжу від пригорання, а зібраний зайвий жир і соки в жолобках на дні відмінно просочують блюдо, роблячи його максимально соковитим і корисним.

Головні переваги гриль сковорідок:

  • комфортне та зручне приготування зі збереженням смакових якостей продуктів внаслідок рівномірного розподілу тепла;
  • фактурне дно сковорідок гриль мінімізує зіткнення їжі з дном пательні, запобігаючи не тільки пригоранню і пересушуванню страв, а й поганий запах або виникнення диму, в разі, якщо кулінар трохи відволікся і забув вчасно зняти посуд з плити;
  • економія рослинної олії та жирів шляхом можливості змазування тільки вершини ребер або легкого збризкування самого продукту;
  • високий рівень теплопровідності в процесі розігріву завдяки здатності утримувати тепло з боку товстого днища;
  • можливість одночасного приготування за один сеанс декількох продуктів зі збереженням їх смакових якостей;
  • естетичність і привабливість готових страв внаслідок акуратних смужок від ребристої поверхні посуду.

До того ж сковорідки гриль комплектуються скляними кришками та декількома ручками. Таке доповнення розширює функціонал посуду, дозволяючи не тільки смажити, а й запікати їжу.

На що звертати увагу при покупці сковорід

Дарма що ребриста сковорода гриль є універсальним типом кухонного начиння, як для шанувальників здорової їжі, так і любителів смачних і різноманітних страв, її вибір повинен здійснюватися за певними параметрами. Саме вони впливають на особливості застосування і робочі характеристики гриля.

У процесі придбання сковорідок гриль слід звертати увагу на наступні критерії:

  • Форма сковорідок гриль — овальна, кругла, прямокутна або квадратна. При приготуванні риби або цілих філе краще віддати перевагу овальним кухонним аксесуарам для збереження естетичності таких продуктів. Круглі сковороди добре поєднуються з індукційними та електроплитами, а прямокутні - з духовими шафами. Квадратні грилі вміщають максимальну кількість продуктів, що ідеально підходить для великих компаній.
  • Матеріал сковорідок гриль — литий алюміній або чавун. Перший тип володіє невибагливістю у догляді та відрізняється високою швидкістю нагріву. Чавунні сковороди здатні зберігати тепло протягом тривалого проміжку часу, і підходять для приготування соковитих страв.
  • Наявність антипригарного покриття і його тип — титанове, керамічне або кам'яне. Необхідність такого доповнення пояснюється здатністю захисту пательні від іржі, а самої їжі — від пригорання і прилипання. До того ж покриття витримує температуру розжарювання у 250 градусів, додає сковорідці міцності та стійкості до подряпин, і мінімізує кількість використовуваного при смаженні масла.
  • Функціональність і матеріал ручок — знімні, литі або закріплені. Знімні ручки підходять для сковорідок гриль, які застосовуються в духовках, і зводять до нуля ризик розплавлення. Литі ручки — найбільш міцні та надійні пристосування, але при необережному поводженні об них можна обпектися. Закріплені ручки виготовляються частіше з бакеліту або дерева, при їх виборі слід враховувати співвідношення з вагою самої сковороди.
  • Висота рифлення. Краще вибирати посуд з її величиною від 5 мм, для достатньої кількості місця для скупчення жиру і соку від продуктів, що дозволить запобігти їх контакт з блюдом. Для комфортного зливу рідини можна придбати сковорідку зі спеціальною лійкою.
  • Глибина і вигин бортів сковорідок гриль. Висота бортиків прямо впливає на величину температури всередині посуду. Скошеність бортиків додає зручності при перевертанні продуктів.
  • Діаметр дна сковорідок гриль. Повинен відповідати кількості осіб, для яких готуються страви. Для великої родини підійдуть сковорідки з діаметром від 28 см, для однієї людини буде достатньо 20-24 см.
  • Кришка і можливість її використання з певним типом сковороди гриль. Краще віддавати перевагу сковорідкам, яка йде в комплекті з необхідними аксесуарами і девайсами.

І не менш важливим критерієм є сумісність посуду з плитою. У каталозі нашого інтернет-магазину можна знайти сковороди для гриля, які підходять як до газових, так і індукційних, склокерамічних та електричних плит.

Показати ще
Згорнути
Ви цікавилися товарами
The wishlist name can't be left blank

Якщо у вас є питання — ми з радістю допоможемо

Або залиште свій телефон, та протягом години ми вам зателефонуємо

Увійти
Реєстрація
Забули пароль

Нагадати пароль

Дякуємо за реєстрацію!

+ =

Введіть пароль, який було відправлено на ваш телефон