Сковорідки для індукційної плити та їх особливості
Сковорідка для індукційної плити має характерні особливості, що відрізняють її від іншого посуду. Щоб розуміти їх, важливо знати принцип дії приладу. Така варильна поверхня нагріває їжу за допомогою індукційної котушки, що знаходиться під склом та передає магнітні хвилі на дно пательні. При цьому сама поверхня не нагрівається. Для передачі електромагнітних хвиль потрібно, щоб дно посуду мало феромагнітні властивості. Сюди можна віднести важкий чавунний посуд з товстим дном, а от тонкі алюмінієві сковорідки не підходять. Враховуючи зростання попиту на індукційні нагрівальні поверхні, що економлять електроенергію та мають багато інших переваг, виробники вмонтовують спеціальний феромагнітний елемент у дно сковорід, виготовлених з матеріалів, що не мають таких властивостей. Посуд з магнітним дном можна використовувати з усіма типами плит, що дуже зручно.Ще однією особливістю пательні для індукційної плити є плоске дно. Для передачі магнітних хвиль потрібний щільний контакт поверхонь, тому дно з опуклостями та вигинами не буде розпізнаватися приладом і відповідно не буде нагріватися. Діаметр посуду має відповідати розміру конфорки. Якщо є потреба використовувати начиння без магнітного дна, можна придбати спеціальний адаптер, який потрібно класти між посудом і плитою. Отже, підсумовуючи особливості сковорід для індукційної плити, можна виділити наступні: феромагнітне дно, відповідний діаметр та плоска поверхня дна.
Сковорода індукційна та її види за призначенням
Сучасний ринок товарів для кухні пропонує велике розмаїття сковорід, призначених для приготування різних страв. Вимоги до кулінарних процесів зростають, тому виробники посуду постійно шукають новаторські рішення для задоволення потреб покупців. Поєднуючи новітні технології, матеріали та цікаві дизайни, бренди пропонують сковорідки на різні смаки, вимоги та можливості. Окрім універсальної сковороди, що має широке функціональне призначення, існує багато видів спеціального посуду для:
- млинців, оладок та яєшні. Така сковорода має широке плоске дно і низькі бортики, а також може бути обладнана заглибленнями для оригінальної форми страви;
- м’яса. Тут важливими є високі бортики та антипригарне покриття;
- овочів. Невеликі пательні для обсмажування кабачків, перцю, баклажанів тощо;
- риби. Такий посуд може мати овальну чи прямокутну форму, антипригарне покриття та високі стінки;
- азійських страв. Це великі WOK-сковорідки для овочів, соусів, плову та ін.;
- гриля. Широкі пательні з рельєфною поверхнею, що залишає на продуктах характерний малюнок.
Варто звернути увагу на комплектацію та дизайн посуду. Деякі сковорідки мають спеціальні канавки для зливання надлишків жиру чи іншої рідини, дозатор для олії, відділення для різних продуктів, зручні ергономічні чи знімні ручки, кришки з отворами для виходу пари, лопатки для перемішування та ще ряд інших важливих пристосувань. Кольори й форми посуду також можуть задовольнити найвибагливішого покупця.
Догляд за сковорідками для індукційної плити
Кожен вид сковороди має правила догляду відповідно своїх матеріалів виготовлення та антипригарного покриття. Виробник зазначає їх на етикетках чи в інструкціях. Варто ознайомитися з ними перед початком використання, щоб посуд надовго зберіг бездоганний стан та естетичний вигляд. До універсальних порад можна віднести дбайливе миття після кожного застосування, зберігання в сухому та чистому вигляді, а також використання за призначенням.
В нашому інтернет-магазині можна придбати сковорідки відомих світових брендів та українських виробників з доставленням в усі населені пункти України.