Сковороди для електроплит та їх особливості
Сковорода для електричної плити має особливості, які залежать від конкретного типу нагрівальної поверхні: класична, склокерамічна чи індукційна. Для перших двох видів підходить посуд з будь-яких жароміцних сплавів. Якщо розглядати індукційну плиту як вид електричної плити, то вона має особливості в нагріванні посуду і потребує наявності в ньому феромагнітного плоского дна. Маючи таку особливість, сковорідки з різних матеріалів, з покриттям чи без нього, з ручками, рельєфними поверхнями, різних конфігурацій підходять для використання на усіх видах електроплит. Для посуду без спеціального дна існують спеціальні насадки для використання на індукційній плиті.
Для електричних плит підходять сковорідки з найпоширеніших матеріалів:
- нержавіюча сталь, що має бездоганний естетичний вигляд та відмінні теплорозподільні властивості;
- чавун з високою теплопровідністю, але й з великою вагою;
- легкий алюміній з різноманітними типами антипригарного покриття чи без нього;
- мідь з антибактеріальними властивостями та рядом особливостей догляду.
Пательні для електричних поверхонь можуть мати різні типи антипригарного покриття:
- титан – легкий і міцний матеріал, що має антикорозійні властивості та стійкість до високих температур;
- камінь (граніт чи мармур) має естетичний вигляд, проте складна технологія впливає на ціну таких виробів;
- кераміка – екологічний матеріал із високою стійкістю до механічних пошкоджень;
- емаль рідко зустрічається в сучасних моделях, досить крихка та схильна до відколів;
- тефлон має відмінні антипригарні властивості, потребує дбайливого догляду.
Для правильного використання сковорід слід враховувати також відповідність розміру конфорки діаметра посуду.
Отже, для електричної плити можна обрати найкращу сковороду, зваживши всі особливості нагрівальної поверхні та переваги матеріалів і покриттів.
Показати ще
Згорнути