Сковорідка з товстим дном – функціональний вид кухонного начиння, який підходить для тушкування або томління продуктів. Чим більша товщина, тим плавніше та рівномірніше відбувається нагрівання посуду і збільшується період збереження тепла.
Сковорідки з товстим дном та їх різновиди
Залежно від використовуваного матеріалу сковорідки з товстим дном мають додаткові параметри. Від них залежать експлуатаційні характеристики і їх вплив на смакові якості страв, а також комфорт процесу приготування їжі.
Особливості необхідної товщини залежить від матеріалу:
- алюміній – внаслідок здатності при високих температурах змінювати форму, величина дна таких сковорідок повинна становити не менше 5 мм при приготуванні м'яса, 2 мм при готуванні млинців;
- нержавіюча сталь – мінімальна величина дна становить не менше 6 мм, в якості додаткового шару може використовуватися антипригарне покриття;
- чавун - рекомендована товщина - 3 см, що обумовлює велику вагу посуду, робить її більш довговічною, а також стійкою до пошкоджень.
Товщина дна, так само як і матеріал, мають прямий вплив на вартість сковорідок. У нашому інтернет-магазині можна купити посуд для смаження або тушкування страв у великому асортименті.
Показати ще
Згорнути