Сковорідка з товстим дном - функціональний вид кухонного начиння, який підходить для тушкування або томління продуктів. Чим більше товщина, тим плавніше та рівномірніше відбувається нагрівання посуду, і збільшується період збереження тепла.
Сковорідки з товстим дном - різновиди
Залежно від використовуваного матеріалу сковорідки, товсте дно має додаткові параметри. Від них залежать експлуатаційні характеристики і їх вплив на смакові якості страв, а також комфорт процесу приготування їжі.
Особливості необхідної товщини в залежності від матеріалу:
- алюміній - за рахунок здатності при високих температурах змінювати форму, величина дна таких сковорідок повинна становити не менше 5 мм при приготуванні м'яса, 2 мм при готуванні млинчиків;
- нержавіюча сталь - мінімальна величина дна становить не менше 6 мм, в якості додаткового шару може використовуватися антипригарне покриття;
- чавун - рекомендована - 3 см, що обумовлює велику вагу посуду, а й робить її більш довговічною, а також стійкою до пошкоджень.
Товщина дна, так само як і матеріал, мають прямий вплив на вартість сковорідок. У нашому інтернет-магазині можна купити посуд для смаження або тушкування страв у великій кількості модифікацій.