Якщо ви вже вирішили купити скляну каструлю, то вам знайома її перша та головна особливість – жароміцна основа, яку можна використовувати в будь-яких умовах. Далі більше:
- універсальність: ви просто вибираєте той спосіб готування, що вам більше подобається, вмикаючи духовку, мікрохвильову піч, газову або електричну плиту;
- безпека: нагріваючись, товсте дно та стінки не виділяють шкідливих речовин, а в процесі зберігання продуктів - не впливають на їх властивості;
- невибагливість у догляді: виріб легко миється, а якщо щось і пригоріло (що буває вкрай рідко), то його легко очистити без використання побутової хімії;
- каструля зі скла може бути виконана в будь-якому дизайні і стати вишуканою частиною сервірування святкового столу;
- всі вироби коштують порівняно недорого.
Скляна каструля та правила її використання
Є і кілька правил, якими не варто нехтувати під час експлуатації.
- У розігрітий до високих температур скляний посуд не можна наливати холодну воду або класти заморожені продукти. Це пов'язано з нестійкістю виробу до різкого перепаду температур.
- Додаткова рідина заливається в центр ємності невеликими порціями і в кілька етапів.
- Посуд з гарячою стравою після завершення приготування потрібно ставити на спеціальну і завчасно підготовлену підставку.
- Щоб їжа не пригорала, на дно каструлі наливається соняшникова олія або кладеться вершкове масло. Готувати слід на помірному вогні і регулярно помішувати.
Ви можете придбати скляну каструлю будь-якої форми або об'єму. Її параметри залежать від призначення та кількості порцій. Для газової плити це будуть в більшості моделі круглої форми, а для духовки - прямокутні варіанти. Але і перші, і другі підходять для використання всіма доступними способами.
Скляний посуд однозначно вибір сучасної господині
Якщо порівнювати їх з чавунними, то чавун міцний і безпечний, але дуже важкий, його не можна мити в посудомийній машині. Зберігати готові продукти тривалий термін заборонено. Кераміка боїться перепадів температур, механічних пошкоджень і після навіть незначного стирання глазурі починає вбирати жир, який важко відмити. Алюмінієві каструлі можуть вступити в реакцію з продуктами, вони дуже делікатні у використанні і швидко темніють.
Тільки якісні вироби з нержавійки можуть скласти скляним аналогам конкуренцію, але і тут виграє крихке, але і безпечніше скло.
Скляна каструля для плити Simax, Vinzer і інших відомих торгових марок - це нове слово в кухонній продукції, яке обов'язково оцінять господині з великим досвідом та бажанням готувати з комфортом.
Показати ще
Згорнути