Люди, яким важлива швидкість приготування страв, точно знайомі з алюмінієвою каструлею. Деякий час цей матеріал був дуже затребуваним серед любителів кулінарії. Легкість самого виробу, міцність та ціна алюмінієвих каструль досі є перевагою для покупців.
Оскільки алюміній – добрий провідник тепла, ви зможете закип’ятити воду значно швидше, ніж в іншій каструлі. Зварити макарони, овочі на салат чи ароматну кашу також не займе багато часу. В алюмінієвій каструлі дуже добре затримується тепло вже готових страв. Проте, занадто довго зберігати їжу в ємності не рекомендуємо. Є ризик отримати разом з приготованою стравою і сполуки алюмінію, що не найкращим чином впливають на наш організм.
Що не варто варити у каструлі з алюмінію?
Так, ця каструля досить вибаглива до інгредієнтів, з яких ви збираєтесь готувати. Перед тим як купити алюмінієву каструлю, варто знати з якими саме продуктами вона несумісна. І цей перелік для деяких господинь видається занадто довгим, що часом перекреслює всі переваги даного матеріалу. Отже, каструлі з алюмінію дуже вразливі до:
- кислих фруктових компотів;
- маринованих та солених продуктів;
- супів з томатними соусами та ін.
Тому, перед приготуванням їжі слід передбачити можливу реакцію металу з деякими інгредієнтами вашої страви. Адже така небажана взаємодія дуже швидко може зіпсувати очікуваний смак.
Окрім цього, алюмінієва каструля має дуже тонкі стінки. З часом це може спричинити небажану деформацію та зміну зовнішнього вигляду ємності. Слідкувати за чистотою каструлі з алюмінію варто з обережністю. Жорсткі губки можуть залишити подряпини, а сильні миючі засоби − сліди на поверхні каструлі.
Правильне користування алюмінієвими каструлями не складає жодних труднощів. Тому кожна господиня може впевнено поповнювати свій кухонний інвентар легкими моделями зі своїми перевагами.
Показати ще
Згорнути