Скляні каструлі - це жароміцний посуд, який можна використовувати в будь-яких умовах. Якщо ви вже вирішили придбати такий виріб, то повинні знати про його головну перевагу: він витримує високі температури, що робить його універсальним і зручним для різних кулінарних завдань.
- універсальність: ви просто вибираєте той спосіб готування, що вам більше подобається, вмикаючи духовку, мікрохвильову піч, газову або електричну плиту;
- безпека: нагріваючись, товсте дно та стінки не виділяють шкідливих речовин, а в процесі зберігання продуктів - не впливають на їх властивості;
- невибагливість у догляді: виріб легко миється, а якщо щось і пригоріло (що буває вкрай рідко), то його легко очистити без використання побутової хімії;
- каструля зі скла може бути виконана в будь-якому дизайні та стати вишуканою частиною сервірування святкового столу;
- всі вироби коштують порівняно недорого.
Скляна каструля та правила її використання
Щоб скляна каструля служила довго і без проблем, важливо дотримуватися кількох правил експлуатації.
- Уникайте різких перепадів температур: нагрітий до високих температур скляний посуд не можна заливати холодною водою або класти в нього заморожені продукти. Це пов'язано з тим, що матеріал нестійкий до різких перепадів температур і може тріснути або навіть розбитися.
- Додаткову рідину слід заливати в центр ємності невеликими порціями та в кілька етапів. Це допоможе уникнути різкої зміни температури та запобіжить пошкодженню посуду.
- Після завершення приготування, гарячу каструлю необхідно ставити на спеціальну підставку, підготовлену заздалегідь. Це вбереже поверхню стільниці від пошкоджень і запобіжить трісканню посуду через контакт із холодною поверхнею.
- Щоб їжа не пригорала, на дно рекомендується налити трохи соняшникової олії або покласти вершкове масло. Готувати слід на помірному вогні, регулярно помішуючи страви, щоб уникнути пригорання та рівномірно розподілити тепло.
- Ви можете придбати скляну каструлю будь-якої форми або об'єму залежно від ваших потреб. Для газової плити підходять моделі круглої форми, тоді як для духовки краще використовувати прямокутні варіанти. Однак, і ті, й інші підходять для використання всіма доступними способами, чи то запікання, варіння, чи то тушкування.
- Скляні каструлі можна мити в посудомийній машині, але якщо ви миєте вручну, використовуйте м'які губки та мийні засоби, щоб уникнути подряпин.
- Зберігайте в місці, де посуд не схильний до ударів і падінь. Переконайтеся, що вироби не стикаються з металевими предметами, які можуть залишити подряпини на поверхні.
Дотримуючись цих правил, ви зможете насолоджуватися всіма перевагами скляного посуду, який не тільки зручний у використанні, а й додасть вашій кухні особливого стилю та елегантності. Скляні каструлі від відомих торгових марок, таких як Simax і Vinzer, надають якісний і надійний інструмент для приготування смачних і корисних страв.
Каструля скляна: переваги
Якщо порівнювати скляні каструлі з іншими матеріалами, то вони мають безліч переваг. Чавун міцний і безпечний, але дуже важкий і не підходить для миття в посудомийній машині. Також в ньому не можна зберігати готові страви тривалий час. Керамічні, хоча й мають привабливий вигляд, схильні до впливу перепадів температур і механічних пошкоджень. Навіть невеликі подряпини на глазурі призводять до того, що кераміка починає вбирати жир, який потім дуже важко відмити.
Алюмінієві теж мають свої недоліки. Вони можуть вступати в реакцію з продуктами, що впливає на смак страви та може бути шкідливим для здоров'я.
Тільки якісні вироби з нержавіючої сталі можуть конкурувати зі скляними виробами. Однак навіть тут скло виграє за низкою параметрів. Воно хоч і крихке, але безпечніше у використанні, оскільки не вступає в реакцію з продуктами та не змінює їхній смак.
Скляна каструля для плити таких відомих торгових марок, як Simax, Vinzer та інших, є справжнім нововведенням у сфері кухонного приладдя. Вона обов'язково припаде до душі господиням з великим досвідом і бажанням готувати з комфортом. Скло не тільки не вступає в реакцію з продуктами, а й дає змогу спостерігати за процесом приготування, що робить готування ще приємнішим і легшим.
Скляні каструлі поєднують у собі переваги, яких не вистачає іншим матеріалам, що робить їх ідеальним вибором для сучасної кухні.