Популярні Спочатку дешевші Спочатку дорожчі Топ продажів Рекомендовані
Відобразити як Сітка Список
  1. Шукаєте вигідні пропозиції?
    Підпишіться на розсилку, та отримайте їх першим.
    Підписатися
  2. Акція
    Купуй більше - плати менше
    Економ до 20% на гуртових покупках
Популярні Спочатку дешевші Спочатку дорожчі Топ продажів Рекомендовані
Відобразити як Сітка Список

Святковий стіл абсолютно немислимий без хорошого вина. Сонячний напій чудово доповнює їжу, підкреслює смакові якості м'ясних, рибних, овочевих і десертних страв.

При правильному поводженні з пляшкою хороше вино збереже свій дивовижний аромат, колір протягом всього застілля. Тому так важливо щоб мікрочастинки від пробки не потрапили в вино і не зіпсували благородний напій.

Давайте з'ясуємо, чим же відкривати пляшки і на що звернути увагу при виборі винного ключика.

Існує безліч пристосувань для відкриття пляшки.

Штопор для пляшок - винний аксесуар, який потрібен для легкого і безпечного вилучення пробки з горла пляшки.

Сьогодні винний штопор займає гідне місце серед необхідного кухонного приладдя, тому купити слід найкращий.

При виборі якісного штопора головну увагу слід звернути на спіраль (сталевий черв'як).

Робочий механізм (пляшкова спіраль) класифікується на:

  • класичну;
  • з важелем;
  • помпову;
  • електричну і інші більш рідкісні варіанти.

Популярні види

  1. Сомельє - старовинний штопор, найбільш поширений серед барменів та офіціантів більшості ресторанів світу. Класична, стандартна конструкція являє собою ручний корпус з гвинтом і лезом.
  2. Важільний штопор - один з найбільш плавних, має схожість з вухами зайця. Наявність двох ручок, важеля з гвинтом забезпечують простоту роботи конструкції. За рахунок обхвату ручками (вушками кролика) горла пляшки - досить натиснути і потягнути за важіль, щоб пробка легко вийшла з шийки пляшки.
  3. Помповий - найпростіша конструкція, яка облаштована голкою і невеликим діоксид - вуглецевим картриджем. Абсолютно безпечно проходить в пробку і дозволяє швидко відкрити багато (до 100) пляшок за один захід.
  4. Електричний. Механізм роботи електричного штопора, як і всіх електроприладів, передбачає натискання єдиної кнопки. Крім цього в комплекті є спеціальний ніж для зняття упаковки з фольги, а також зарядний пристрій.
  5. Обертальний штопор є звичайною ручкою з гвинтом, який вкручується в пробку і витягує її з пляшки. У таких моделях хромована рукоятка краща за всі інші.

 

Переваги і недоліки

Сомельє забезпечує ефективний контроль за входженням гвинта в пробку. Цей вид є найбільш надійним для відкриття старих вин, працюючи з сомельє, вдається уникнути розсипання пробки.

Найякіснішими штопорами вважаються штопори французьких виробників, тому що ножі сомельє вони виготовляють вручну.

Досвідчені офіціанти і сомельє легко вправляються з традиційними кишеньковими штопорами. Але більшості споживачів з першого разу не вдається контроль гвинта, з часом у всіх виходить.

Важільний - справжній лідер серед видів штопоров. Свою популярність досяг завдяки легкості в роботі а також елегантності дизайну. Недарма цей штопор отримав альтернативну назву "Кролик", ручки - вушка надійно охоплюють пляшку а гвинт дбайливо виймає пробку. Гвинт в важільних штопор після декількох років експлуатації можна замінити, але не факт, що він буде так само добре виймати пробку, як і до цього.

Показати ще
Згорнути
Ви цікавилися товарами
The wishlist name can't be left blank

Якщо у вас є питання — ми з радістю допоможемо

Або залиште свій телефон, та протягом години ми вам зателефонуємо

Увійти
Реєстрація
Забули пароль

Нагадати пароль

Дякуємо за реєстрацію!

+ =

Введіть пароль, який було відправлено на ваш телефон