Дуже важливо, щоб їжа виглядала апетитно, була справжнім естетичним задоволенням, і звичайно, щоб продукти якомога більше зберегли поживних речовин.
Яйця - це цінний незамінний біологічний білок і джерело мінеральних речовин (кальцій, калій, магній, фосфор, натрій, залізо).
Крім того, в жовтку є необхідний організму жир, так званий корисний холестерин.
На жаль, частина вітамінів і мінеральних речовин при варінні переходить у воду, а зварені круто (в шкаралупі) яйця, засвоюються гірше, ніж яйця пашот, яєчня і заливні. Рекомендується вибирати найбільш швидкий спосіб приготування яєць. Особливу увагу потрібно звернути на функціональні пристосування.
Отже, розглянемо різні пристосування для приготування страв з яєць:
- Підставки або силіконові роздільники для варіння яєць в шкаралупі.
- Спеціальні формочки для варіння яєць без шкаралупи, для заливного, а також желе. Набір з 6 виробів з ложкою (сепаратором). Слід зазначити, що ложка просто знахідка для відділення жовтка від білка, така собі паличка - виручалочка при випічці.
- Форми для яєць пашот. Силіконова чашечка, яку також можна використовувати для випікання мафінів, пряників, кексів.
- Різноманітні формочки для яєчні. Силіконові сердечка, кільця і багато інших форм.
Формочки для яєць - кухонне начиння, яка не використовується кожен день.
Форми можна і не купувати, без них можна обійтися. Але святковий стіл в світле свято Пасхи немислимий без головного символу - яйця.
Приготовлені в формах для яєць великодні атрибути, символи (заливне яйце Фаберже, барвисте желе з фруктами) стануть найкращою прикрасою для столу. Цю маленьку радість можна дозволити собі за сімейним столом, особливо на Великдень.