Шланг харчовий - універсальне пристосування для транспортування твердих і рідких продуктів в харчовій промисловості. Використовувані матеріали при його виготовленні не надають транспортованій речовині сторонніх запахів і смаків.
Область застосування шлангів
Харчовий шланг має різну довжину і діаметр. При виборі виробу враховуються особливості використання, що впливає на матеріал пристосування і його характеристики. Внаслідок гладкої внутрішньої поверхні шланги володіють високою пропускною здатністю, що позитивно позначається на швидкості транспортування.
Харчові шланги застосовуються при наступних процесах:
- фасування в'язких, рідких і напіврідких продуктів, в тому числі й молочних;
- перекачуванні різних круп та інших сипучих продуктів;
- розливу питної води;
- транспортуванні спиртовмісних напоїв;
- санітарній обробці та очищенні техніки за допомогою гарячої води.
При виборі шланга слід враховувати матеріал виробу і його сумісність із транспортувальним середовищем, робочу температуру і максимальний тиск, довжину виробу та наявність армування. У нашому інтернет-магазині для замовлення доступні харчові шланги діаметром від 6 мм до 15 мм, в прозорому кольорі.