Молочник - це вишуканий елемент чайної церемонії або чудовий акцент для ритуалу ранкової кави. Його призначення полягає в тому, щоб додати вершків або молока до горнятка, але його справжня цінність проявляється в деталях. Малий носик посудини надає можливість точно виміряти необхідну кількість молока, запобігаючи непереборному об'єму. Цей витончений аксесуар не лише додає розмаїтість повсякденному життю, але й радує око господаря чи господині. Різноманіття дизайнів та використаних матеріалів дозволяє вам обрати молочник, який ідеально вписується в інтер'єр вашої кухні.
Молочники: види, форми та матеріали
Сучасний ринок пропонує багато видів посуду для молока і вершків, пристосованої для зручного зберігання і розливу. Серед них:
- Глечики та горщики. Такі судини виготовляють з вузькою шийкою, щоб поверхня дотику молока і повітря була мінімальною. Так продукт довше залишається свіжим і не кисне.
- Молочники з кришкою з'явилися в Англії на початку вісімнадцятого століття разом з модою на чай з вершками й цукром. Швидко поширився посуд у формі корови з кришкою на спині, рідина з якої лилася через рот. Такі посудини зараз - мрія багатьох колекціонерів, а в побуті використовуються низькі пузаті глечики з носиком і ручкою. Кришка на такому приладі не дозволить молоку або вершкам всередині розплескатися й захищає вміст від потрапляння сміття.
- Пітчери або джага - глечики, які використовуються для парового збивання молока в кав'ярнях. До таких молочників для кави баристи висувають високі технічні вимоги: товщина стінок, марка нержавіючої сталі, об'єм і наявність термометра мають значення, коли готують бездоганний капучино або лате. Щоб пінка на каві була стійкою, а молоко набуло приємної солодкості, бариста стежить за обсягом наповнення місткості та контролює температуру нагрівання пітчера руками. Для цього сталь глечика повинна швидко проводити тепло, бути тонкою і надійною.
- Сметанники мало чим відрізняються від молочників, хіба що розміром. Обсяг сметанника рідко досягає 100 мілілітрів. До того ж на таку місткість не роблять кришок, тому що сметанник - елемент святкового або формального сервірування, для зберігання продуктів такий посуд не призначений. Кришка на ньому буде тільки заважати.
Різноманітність матеріалів, з яких виробляють молочники, дозволить підібрати відповідний варіант для вашої кухні:
- порцеляна;
- фаянс;
- скло;
- нержавіюча сталь;
- срібло.
Як вибрати молочник для кави?
Спочатку треба визначитись, в яких цілях ви збираєтеся використовувати цей посуд. Молочник для святкового сервірування - в першу чергу елемент декору, так що така посудина покликана радувати око і гармоніювати з рештою сервізу. Для такого підійде фарфоровий або скляний аксесуар.
Для домашніх посиденьок за кавою або чаєм підійде фаянс або нержавіюча сталь, тому що ці матеріали довговічні. Нержавіюча сталь, до того ж не б'ється. Такі судини продаються з декором, який розмалює сірі будні та порадує око.
Для парового збивання молока призначені пітчери, тобто молочники для кави циліндричної, звуженою формою з невеликим носиком. Такі посудини оснащують мірною шкалою об’єму, градусником і іншими атрибутами для професійного приготування кави.
Ви можете купити молочник у нашому інтернет-магазині з надійною доставкою по всій Україні. Ми пропонуємо широкий вибір якісного посуду різних дизайнів та з різноманітних матеріалів, що відповідають будь-яким потребам та вподобанням.
Показати ще
Згорнути