Сотейник з нержавіючої сталі заслужено користується популярністю серед любителів кулінарії. А якщо така ємність ще й має якісне антипригарне покриття, важко уявити більш вдалий та функціональний кухонний девайс. Швидше за все, без такого універсального помічника не обійдеться не лише звичайна господиня, але й кулінарні гуру сучасних ресторанів.
Основна фішка сотейника з нержавійки – готування корисної їжі у власному соці. Завдяки конусоподібним стінкам вся поверхня ємності добре прогрівається та зберігає рідину, яка надає страві власного аромату та насиченого смаку. Хоча різноманітність форм та об’ємів представлена на будь-який смак.
Нержавіюча сталь: переваги та недоліки
Переважно основа ємності такого типу виготовляється з алюмінію, який покривається шарами сталі та тефлону. Чим товстіші шари металевих пластин, тим надійнішим вважається виріб.
- Двостороннє сталеве покриття не дозволяє продуктам пригорати та міняти свій першочерговий вигляд.
- Їжа не прилипає до дна та стінок сотейника.
- Мінімальна ймовірність прояву серйозних подряпин.
- Швидкий та рівномірний нагрів.
- Без проблем замінить пательню чи звичайну каструлю.
- Легка вага, зручно перемішувати інгредієнти однією рукою.
- Не вступає в реакцію з кислотами.
До недоліків можемо зарахувати неготовність матеріалу до високих температур та ретельний догляд, якого потребує сотейник з нержавіючої сталі. Він як і будь-який кухонний посуд вимагає акуратного ставлення та боїться сильних ударів та пошкоджень.
Якщо властивості такої ємності задовольнять всі ваші вимоги, то купити сотейник з нержавійки буде корисно. Це дійсно вдалий вибір ефективної покупки. Навіть при частому використанні довговічність даного матеріалу не ставиться під сумнів.
у Тернополі
Показати ще
Згорнути