Термос - різновид побутового ємності, призначеної для зберігання харчових рідин в умовах постійної температури. Температура, яку підтримує термос, може бути як нижче, так і вище температури зовнішнього середовища. Іншим варіантом використання його є приготування страв і напоїв (каш і настоїв).
Термос з нержавійки: особливості моделі
Термоси побутового призначення поділяються на кілька типів:
- для напоїв;
- для їжі;
- універсальні.
Також термоси розрізняються конструктивно. Під час їх виробництва вони піддаються перевірці на витривалість. Наприклад, після залишення якісного термоса з окропом на 24 години на морозі температура води в ньому змінювалася дуже незначно.
Колір корпусу термоса не пов'язаний з якістю приладу і є другорядним фактором вибору. Термос з нержавійки найчастіше має сталевий колір, проте може мати і будь-який інший окрас.
Сьогодні найпопулярнішим матеріалом для виготовлення термосів являється нержавіюча сталь. Це робить їх зручними при транспортуванні. Але якість термоса залежить перш за все не від матеріалу корпусу (хоча він також грає роль), а від відстані між стінками корпусу і колби. При більшій відстані температура тримається краще.
Для страв кращі термоси-кружки, ширина горловини яких становить 2,5 ... 4,5 см.
У разі необхідності укомплектування комплексного обіду в термос можна використовувати прилад універсального типу з судками. Кількість останніх може становити від 2 до 4, їх матеріалом може служити нержавіюча сталь або харчовий пластик.
Різновиди термосів для їжі:
- З судками (багаторівневі).
- Для рідких страв - з пневматичним насосом, який розташований в кришці. При натисканні на кнопку можна розливати рідкий вміст по чашках.
Догляд за термосом включає тільки миття його відразу після користування, це виключає будь-які проблеми та пошкодження.
Показати ще
Згорнути