Популярні Спочатку дешевші Спочатку дорожчі Рекомендовані
Відобразити як Сітка Список
Популярні Спочатку дешевші Спочатку дорожчі Рекомендовані
Відобразити як Сітка Список

Існують різні способи приготування їжі.

Продукти можна варити, припускати, варити у власному соці, на пару, смажити, тушкувати, смажити у фритюрі. Залежно від способу приготування страв, продукти доводиться занурювати в воду, опускати в олію, помішувати, перевертати і т.д.

Основним кухонним інвентарем для приготування є спеціальні каструлі - пароварки, гусятниці, пательні та інші види посуду. В якості допоміжного кухонного інструменту, що застосовується при всіх способах приготування їжі - використовується шумівка для кухні.

Уміло підібрана ложка шумівка допоможе прискорити будь-який процес приготування їжі.

Наш ринок пропонує багато різних шумівок. Тому, приступаючи до вибору, слід перш за все з'ясувати призначення і різновиди шумівок.

Основним завданням шумівки є зняття піни з бульйону при варінні птиці, м'яса, кісток. Різновиди теплової обробки продуктів і будуть визначати типи ложок -шумовок.

За функціональним призначенням:

  • для припускання (бланшировки) овочів;
  • для смаження продуктів у фритюрі;
  • для розмішування при тушкуванні, приготуванні рагу, плову;
  • для вилучення з каструль - вареників, спагетті, пельменів.

За видами перфорації шумівки бувають:

  • класичні;
  • прорізні;
  • сітчасті.

Класична перфорація - безліч дірок невеликого круглого діаметру. Розташування дірочок може бути у вигляді якого-небудь візерунка або ж вони можуть бути розкидані хаотично. Для зняття піни з бульйону краще всього вибирати найбільш дрібні отвори.

Перфорація з прорізами - шумівка з довгою ручкою і великими отворами. Через такий тип перфорації швидко витікає вода. Зручно вибирати з води м'ясо, пельмені, вареники, овочі та інші великі інгредієнти.

Сітчаста перфорація - проволочне сито з плоскою або глибокою ячейкою. Така шумівка використовується при бланшуванні, при готуванні у фритюрі і для варіння на пару. Сито можна використовувати також і для бульйонів, навіть найдрібніші частинки піни залишаться на сітці.

Кафгір - узбецька кругла або овальна шумівка для плову і помішування страв, що готуються в казані. Дірочки в такій шумівці сконцентровані по центру. Узбецька шумівка з довгою ручкою не тільки практична для перемішування плову, але і для крапельного додавання води, що дуже важливо для якісного приготування рису.

Форма ложки шумівки буває круглою і овальною, з плоскою і глибокої робочою частиною (черпало). Модель круглої шумівки - лопатки вважається найбільш універсальною. Вона підходить практично для всіх способів приготування їжі, а також для відціджування продуктів.

Матеріал виготовлення шумовок

Метал з нержавіючої сталі має набагато більше переваг, ніж шумівки з пластика, і тим більше з дерева.

Як і всі кухонне приладдя з нержавіючої сталі, шумівка витримує високі і низькі температури. Та й перепади з гарячого в холодне і навпаки не зашкодять зовнішньому вигляду. Запахи метал також не вбирає, не вступає в реакцію з кислотами, жирами і лужними рідинами.

Добротні якісні черпаки мають досить міцну товщину ручки і робочої частини, які не гнуться від важкої ваги продуктів.

Не дивлячись на низьку ціну і легкість предмета, алюмінієві шумівки фахівці рекомендують не купувати.

Сучасні полімерні матеріали жароміцні, безпечні для кухонного антипригарного посуду, скляних і керамічних ємностей. Комбіновані шумівки (тефлоновий черпак і металева рукоятка) популярні в професійному і домашньому кухарському середовищі.

Не купуйте шумівку без сертифіката якості і безпеки, а також без знаків розрізнення полімерного матеріалу.

Дерев'яні шумівки екологічні, але не практичні. Вони бояться вологи, їх не можна тримати поблизу конфорок - може спалахнути. Дерево вбирає рідини, масла - догляд за ним потрібен пильний.

Не купуйте дерев'яні шумівки з декоративним покриттям - лак, фарба не тільки швидко втратить привабливість, але можуть бути отруйними для організму. Такими шумівками можна прикрасити інтер'єр кухні, але користуватись слід дуже обережно.

Практичність, зручність, довговічність шумівки залежить від ручки. Довжина ручки шумівки може досягати метра. Така довга ручка шумівки потрібна для казана на багатті, а для домашнього використання цілком вистачить 30 - 40 см.

Плоска форма ручки ускладнює захват, тому круглі широкі, із захисною силіконовою або гумовою накладкою не будуть ковзати і вбережуть від опіків.

Асортимент шумівок в інтернет-магазинах радує. Купити з безлічі цікавих, модних, стильних варіантів можна і таку, яка передбачає петельку для підвішування, що спростить також і зберігання.

Отже, перевагу радимо надати товарам, поверхня у яких рівна, без пошкоджень, напливів; дірочки гладкі без частинок, що можуть подряпати; сітка і кріплення по краях надійні; сито міцне; ячейки якісні, цільні.

Показати ще
Згорнути

Якщо у вас є питання — ми з радістю допоможемо

Або залиште свій телефон, та протягом години ми вам зателефонуємо

Увійти
Реєстрація
Забули пароль

Нагадати пароль

Дякуємо за реєстрацію!

+ =

Введіть пароль, який було відправлено на ваш телефон