Черпаки є незамінними кухонними аксесуарами, які разом із супницею доповнюють сервірування обіднього столу. Суповий ополоник необхідний для зручного розливання перших страв у тарілки.
Не менш важливими є соуси, які об'єднують компоненти страви, створюючи смакову гармонію. Особливо витонченими є рідкі соуси з додаванням вина.
Для подачі соусу до м'яса, риби або гарніру в кожному домі повинна бути спеціальна ложка для соусу. Купити ополоник — справа, здавалось би, проста, однак варто враховувати декілька важливих нюансів. Про них і поговоримо далі.
Ополоники: види та форми
- Черпак. Купити його потрібно для розливу перших страв з каструлі в супницю, а також для того, щоб наповнити тарілку, миску або інший посуд, придатний для використання в мікрохвильових печах. Кухонні черпаки розрізняють по місткості рідини: маленький (до 100 мл), найбільш ходовий, стандартний (150 мл), варіант із середнім об'ємом (250 мл), а також великий (500 мл).
- Ложка розливна (хохля для соусу). Столові половники відрізнити від кухонних черпаків нескладно. Вони менші за об'ємом, розміром, випускаються в акуратній формі й різноманітному дизайні.
Черпак та матеріали з яких він виготовляється
Перед тим, як вибирати половники за матеріалом виготовлення, слід зробити так звану інвентаризацію своїх каструль, сковорідок.
Якщо на вашій кухні превалює арсенал посуду з антипригарним покриттям, то і кухонний ополоник доведеться купити відповідний. Він може бути пластиковий, силіконовий, з термостійкого нейлону, поліпропілену. Ці сучасні матеріали ідеально підходять для роботи з крихкими каструлями, не пошкоджують поверхню. Тому вони мають великий попит.
Безсумнівно, перевагою сучасних черпаків є легкість, дешевизна і великий вибір яскравої палітри фарб. Але, як і в попередніх матеріалах, наполегливо нагадуємо: тільки якісний пластик (з маркуванням і обов'язковим написом "Придатний для харчових продуктів") може зайняти гідне місце на вашій кухні. Яскравий посуд, що виготовлений зі шкідливого не харчового пластику та отруйної фарби, в лічені години перетворить приготовлену вами їжу на отруту.
Для прихильників класики — традиційні мідні, металеві кохлі з нержавіючої сталі з добротною литою ручкою. Вони матимуть гарний вигляд на гачках рейлингової системи. Не треба забувати, що величезною перевагою сталевого кухонного начиння є необмежений термін експлуатації. Метал довговічний, добре реагує на високі та низькі температури, не тьмяніє, не вбирає аромати страв.
А якщо мова йде про урочисту, бездоганну підготовку до свята, то найкращим рішенням буде придбання набору столових приборів зі срібла, в складі якого є красиві, добротні ополоники для супу і соусу.
Ополоник — зручний та якісний кухонний аксесуар, ціна на який залежать від конкретної моделі та виробника. Широкий асортимент продукції відомих брендів представлений в інтернет-магазині АРС.