Кришталеві графіни - це не лише предмет сервірування, але й втілення елегантності на вашому святковому столі. Вони не лише надають вашому вину чи іншому алкоголю привабливий зовнішній вигляд, але й можуть значно підвищити якість смаку та аромату напою. Однак вибір ідеальної кришталевої карафи вимагає ретельного розуміння його форми та функції. Вона має бути не лише естетичним акцентом домашнього інтер'єру, але й забезпечувати зручність у використанні.
Карафа кришталева: форма і розмір
Форма карафи безпосередньо залежить від того, для яких цілей його планують використовувати. Наприклад, для використання під щільне вино, потрібно мати посуд з широкою основою і вузьким горлечком. Такий графін буде забезпечувати правильну аерацію міцного вина.
Якщо ж вам потрібна карафа для компотів, соку та інших легких напоїв, то ширша шийка краща, тому що її буде значно легше відмити, ніж модель з вузькою шийкою.
Варто купити кришталеву карафу з вузькою шийкою ще й тоді, коли потрібно відокремити осад від рідини. Цей нюанс особливо актуальний для витриманого вина. Ви отримаєте більш благородний і чистий смак напою.
Зверніть увагу, що для чистки потрібно мати спеціальне пристосування, тому що їх не можна мити в посудомийній машині, а традиційною губкою ви не зможете дістатися до дна. Краще відразу купити спеціальну щіточку.
Якщо не приділяти увагу якісному очищенню карафи з вузькою шийкою, то з часом з'явиться мутний наліт, позбутися якого буде ще складніше.