Місткість для сипких продуктів допомагає грамотно організувати простір у кухні, захистити крупи, макаронні вироби, спеції від попадання вологи, світла або шкідливих комах, таких як жучки або молі. Деякі види бакалійних виробів мають інтенсивні аромати, тому потребують повної герметизації під час зберігання. Щоб зберегти їх вихідні якості, не зіпсувавши інших продуктів, використовують банки для сипких продуктів відповідного типу. Придбати їх можна окремо або в комплектах, що включають баночки або коробки різного розміру.
Ємності для сипких продуктів: різновиди, особливості застосування
За формою контейнер для сипких продуктів може бути квадратним, прямокутним, овальним або циліндричним. За матеріалом виготовлення:
- Скляним. Зазвичай дані вироби роблять із загартованого скла, стійкого до механічних пошкоджень. Скляні місткості для сипких продуктів гігієнічні, естетичні, нейтральні до сторонніх запахів. Підходять для будь-яких продуктів. Єдиний їхній мінус – крихкість. Тому поводитися з такими контейнерами потрібно акуратно.
- Пластиковим. Виготовляються із поліпропілену, що не містить токсичних речовин, безпечного для здоров'я. Ці вироби недорогі за ціною, прості у догляді.
- Бамбуковим. Популярні у шанувальників стилів ЕКО, ЛОФТ, МІНІМАЛІЗМ. Вони легкі за вагою, екологічні, міцні та довговічні.
- Металеві. Для виготовлення таких ємностей застосовують харчовий алюміній або нержавіючу сталь з антикорозійним покриттям.
- Керамічним. Мають різну форму, виглядають привабливо, оригінально. Їх легко мити. Однак, через недостатню герметичність підходять не для всіх продуктів. Зазвичай у керамічних контейнерах зберігають сіль, сухофрукти чи сушену зелень.
Кришка біля ємностей для круп, сипких виробів буває закручувальною або відкидною, з клямкою. Останній варіант надійніший, підходить для зберігання продуктів з підвищеними вимогами до герметичності. Щільно закривається завдяки присутності силіконової накладки, що заповнює простір між кришкою та шийкою банки.
Як вибрати місткості для сипких продуктів
Купуючи банки для зберігання бакалії, варто звернути увагу на матеріал, з якого вони виготовлені. Він має бути екологічно безпечним, не містити шкідливих для здоров'я компонентів. Обсяг виробів вибирають, виходячи з кількості продуктів, що зберігаються, потреб сім'ї.
Більш зручні у використанні легкі за вагою контейнери. Їх зручніше діставати з полиці, переміщати у будь-яке місце. При виборі зверніть увагу на герметичність виробів, відсутність видимих пошкоджень або тріщин на корпусі.
Купити контейнери для сипучих продуктів, банки, ємності, набори банок за вигідною ціною можна у нашому магазині.
Кам'янець-Подільський