Якщо ви гурман і шанувальник морепродуктів, то ніж для устриць має посісти почесне місце на на кухонній полиці. Устриці їдять і сирими, і вареними, і тушкованими, але в будь-якому випадку спочатку треба відкрити мушлю. Для цього розрізають м’яз, який знаходиться у верхній третині тіла тварини і стягує стулки докупи. Цю операцію краще робити спеціальним клинком, інакше ризикуєте поранитись.
Особливості будови ножа для устриць
- коротке товсте лезо з гострим кінчиком, краї ж не заточуються.
- довжина рукоятки на третину довша ріжучої частини.
- наявність захисної гарди між лезом і держаком.
Розрізняють клинки для крупних ї середніх мушель — довжина леза 7-8 см, і для дрібних — 5-6 см.
Матеріал виготовлення
- Лезо
нержавіюча сталь,
високовуглецева сталь. - Ручка
дерево,
пластик,
сталь. Характерно для литих клинків.
В інтернет-магазинах пропонують широкий вибір ножів для устриць. В Києві такі кухонні прибори можна купити в мережі магазинів АРС. Ціни коливаються від 82 до 250 грн.
Івано-Франківськ