Молоток для м'яса допоможе розм'якшити волокна напівфабрикатів, надасть м'якість, ніжну текстуру. Робоча частина інструменту поділяється на дві частини, одна з яких має гладку фактуру, а інша – зазубрену. Для різного типу м'яса варто використати молотки відповідного варіанту, що враховують його специфічні особливості. При неправильному використанні інструменту результат буде протилежним: м'ясо втратить соковитість, стане грубим, сухим.
Молоток для м'яса: різновиди, відмінності
Основна характеристика, на яку варто звернути увагу, купуючи молоток для відбивання м'яса, – матеріал виготовлення:
- Дерево. Серед його переваг варто відзначити невелику вагу, натуральність, відсутність шкідливих, токсичних компонентів у складі. Дерев'яний молоток відбивний підходить для курячого м'яса з ніжною текстурою без кісточки. Грубіший продукт він відбити не зможе. Мінус виробу: поступове руйнування під впливом вологи, утворення бактерій у місцях контакту із сирими продуктами тваринного походження.
- Алюмінію. Також призначений для делікатного м'яса. Він гігієнічний, не поглинає вологу, легкий. Не схильний до корозії. Не боїться перепадів температури.
- Нержавіюча сталь. Добре справляється зі свинею, яловичою вирізкою. Це - найбільш вдалий молоток для відбивних. Неважкий, компактний, зручний в експлуатації. Молотки з металу можна мити мийними засобами, у тому числі в посудомийній машині. Нержавіючі моделі відрізняються за вагою. Чим важчий такий молоток, тим більш щільне м'ясо може відбити.
У продажу також можна зустріти моделі відбивних молотків із термостійкого пластику, які не бояться механічних пошкоджень, стійкі до розтріскування. Популярністю користуються комбіновані вироби: зі сталевим або алюмінієвим корпусом, закритим кожухом із пластику або силікону.
Особливості конструкції
Ударна частина пристрою буває округлою прямокутною або квадратною. За конструкцією молотки ділять на:
- Сокири, з однією з робочих частин, виконаної у вигляді загостреної сокири, що застосовується для рубки.
- Тендерайзер. З однієї зі сторін такого пристосування є витончене лезо або пластина з подовженими голками. Поверхня другої сторони у молотка рельєфна чи гладка. За допомогою тендерайзера на м'ясних заготовках проколюються невеликі отвори, а сама його структура зберігається, внаслідок чого воно виходить соковитим, смачним.
При покупці відбійника для м'яса зверніть увагу на ручку виробу. Вона повинна зручно лягати в руку, мати ергономічну форму, покриття, що не ковзає. Відзначено, що більш комфортні в роботі моделі з округлою ручкою, із покриттям із синтетичного каучуку.
Купити молотки для м'яса з дерева, пластику, металу, нержавіючої сталі, комбінованого типу можна на нашому сайті.