Форми для цукерок із гігієнічного силікону, міцного полікарбонату або довговічної нержавіючої сталі допоможуть приготувати вишукані частування своїми руками, зробивши перші кроки з освоєння професії шоколатьє. Ці вироби розрізняються за дизайном, розмірами. Прості у застосуванні, догляді. Мають тривалий термін служби. Призначені для виготовлення домашніх цукерок, десертів. Вивчивши особливості різних видів, дізнаємося, як підібрати потрібну модель для домашнього використання.
Форми для цукерок: види, особливості
Форми для шоколадних цукерок бувають полікарбонатними, силіконовими або з нержавіючої сталі. Полікарбонатні заготовки використовуються професійними кондитерами. Їх застосовують для відлиття об'ємних елементів декору для тортів, інших кондитерських виробів або створення ексклюзивних цукерок ручної роботи.
Переваги моделей з полікарбонату:
- міцність, довговічність;
- різноманітність дизайнів;
- підходять для виготовлення корпусних цукерок.
У домашніх умовах більш популярні форми з силікону, еластичного, гнучкого матеріалу, що не боїться перепадів температур. Завдяки гладкій фактурі розтоплений шоколад не прилипає до їхньої поверхні, дозволяючи легко витягти цукерки з форми після приготування. До інших плюсів виробів можна додати:
- Екологічна безпека, відсутність токсичних компонентів у складі внаслідок застосування силікону харчового або медичного типу.
- Невисока вартість.
- Стійкість до нагрівання та різкого охолодження.
- Комфорт при зберіганні. Силіконові моделі можна скрутити в трубку, щоб вони не займали багато місця. При використанні вони повернуться у вихідний стан.
Форми із силікону можна вивертати у будь-який бік, не побоюючись ушкодження. Цей матеріал нейтральний за складом, не вбирає запахи, що позитивно позначиться на якості виробленого продукту. Металеві форми мають роз'ємну конструкцію. Використовуються для виливки об'ємних виробів, таких як фігурок тварин або рослинного орнаменту.
Формочки для цукерок та догляд за ними
Догляд за формами для цукерок є важливим аспектом забезпечення їх тривалої експлуатації і якісного виготовлення продуктів. Після кожного використання ємність рекомендується мити вручну в теплій мильній воді з використанням м'якої губки або щітки, щоб видалити залишки цукерок і жиру. Після очищення предмет слід добре просушити на чистому м'якому або паперовому рушнику, щоб уникнути утворення водяних плям або корозії. Важливо зберігати форми в сухому місці без прямих сонячних променів і не складати їх одна на одну, щоб уникнути подряпин і деформацій. Перед використанням переконайтеся, вони чисті, а для полегшення витискання цукерок використовуйте невелику кількість рослинного жиру. Регулярно оглядайте стан форм на наявність пошкоджень. Якщо виявлено корозію, видаліть її та знову обробіть поверхню олією. Таким чином, ви збережете виріб у гарному стані й продовжите його термін служби.
Купити ці вироби за вигідною ціною можна на нашому сайті. Також у нас можна підібрати форми для приготування плиткового шоколаду, великодніх страв із гарантією якості від перевірених виробників.