Форма для печива має бути в арсеналі кожної господині та шанувальників домашньої випічки. З її допомогою можна надати тісту певного вигляду за лічені секунди, що спрощує процес приготування кондитерських виробів, і робить його більш комфортним.
Особливості форм для печива
Асортимент подібних пристроїв включає різноманітні моделі, що дозволяють випікати печиво до певної події в її тематиці, або найнезвичайніших форм і видів.
Такі кухонні аксесуари поділяються на дві групи залежно від своїх властивостей та призначення. Перший тип становить цілісні моделі, з безліччю відсіків в одному стилі, і в залежності від матеріалу може використовуватися не тільки для формування печива, але і його випікання в духовці. Кожен різновид має свої властивості та переваги, що необхідно враховувати при виборі.
Також класифікація форм для випічки здійснюється в залежності від матеріалу, з яких вони виконані. За таким критерієм форми для приготування печива з різним дизайном бувають:
- Силіконові – мають стійкість до високих температур, що допускає їхнє розміщення в духовці. При нагріванні не виділяють токсичних речовин і не змінюють смакові властивості кондитерських виробів, забезпечують рівномірний прогрів тіста.
- Чавунні – трохи застарілий варіант, який перевірений часом за рахунок високої міцності та швидкого нагріву. Завдяки подібним якостям виключає ризик сирого тіста та його підгоряння.
- Керамічні – поєднують у собі стильний зовнішній вигляд та здатність витримувати будь-яку температуру. Сприяють рівномірному пропіканню печива та завдяки товстим стінкам оберігають його від пригорання.
- Алюмінієві - бувають одноразові та багаторазові, з рифленими краями або гладкі. Тонкість стін прискорює процес приготування солодощів.
- Пластикові – застосовуються виключно на етапі формування виду печива через відсутність термостійкості. Завдяки гладким і рівним стінкам відбувається швидке відлипання тіста, що позитивно позначається на зовнішньому вигляді виробів перед відправкою в духову шафу.
- Сталеві – створюються з нержавіючої сталі, яка відрізняється зносостійкістю, міцністю та довговічністю. Мають невелику вагу, здатність протистояти поглинанню сторонніх запахів, і добре тримають форму тіста.
Вирубки для печива використовуються після розкочування тіста для вирізання різних форм. Вони представлені як у форматі одиночних виробів, так і у складі лист-форм, що прискорює підготовку необхідної кількості здоби перед випіканням.
У нашому інтернет-магазині представлений широкий асортимент вирубок та форм для випікання печива. Також є пристосування для кексів, круасанів, мафінів, вафель, пирогів та інших типів кондитерських виробів, які полегшать процес їх приготування.
Показати ще
Згорнути