Під час облаштування кухні неминуче виникає питання: з якого матеріалу повинен бути виготовлений кухонний посуд та інше приладдя для кухні.
Сьогодні на ринок поставляється величезна кількість кухонного начиння зі звичних нам матеріалів, а також постійно з'являються ноу-хау.
Новинкою останнього десятиліття є кухонний силікон.
Особливості матеріалу
Силікон - сучасний, практичний матеріал, з якого виготовляється кухонне начиння, в тому числі та друшляк силіконовий.
Згадані вище кухонні предмети витримують температуру від -30 градусів до +230. Силікон - м'який і дуже пластичний матеріал. Але при використанні металевими кухонними інструментами легко пошкоджується і стає непридатним до використання.
Мити силіконове кухонне начиння бажано вручну, з використанням м’яких миючих засобів або в посудомийній машині.
Поради щодо використання
Силіконовий друшляк може бути абсолютно різної форми: прямокутний, овальний, круглий і у вигляді інших різноманітних фігур.
Перевагами силіконових друшляків є: тонкість, еластичність і практичність.
Але є у таких друшляків і недоліки:
- Силіконовий друшляк небезпечно залишати поблизу відкритого вогню.
- Не можна використовувати в догляді абразивні агресивні чистячі засоби, жорсткі металеві губки, щітки.
- Гострі металеві кухонні інструменти можуть його зіпсувати.
Різноманітність силіконових друшляків порадує будь-яку господиню, а знання простих нюансів з догляду й експлуатації допоможуть визначитися з вибором матеріалу, з якого повинен бути виготовлений такий необхідний аксесуар для проціджування.