Невід'ємна частина сервізу, соусник - невеликий відкритий посуд з носиком або ложечкою для сервірування підлив і заправок до основних страв. Поставивши на стіл пару ємностей з соусом, господарі дають гостям вибір, чим приправити їжу. До того ж, велика кількість підлив урізноманітнює стіл і порадує око.
Форми і види соусників
Форми і види соусників:
- Довгаста чаша з носиком і ручкою - класична форма для соусного посуду. В такій ємності зручно подати будь-який вид підливи. Чим ширше і коротше носик, тим більш густим буде соус, для якого призначений посуд.
- Ємність для соусу з підставкою або блюдцем знадобиться для сервірування рідких підлив, які стікають по носику. Щоб крапельки не бруднили скатертину, до таких соусників в комплекті додаються підставки.
- Мініатюрні горщики і каструльки з кришкою і ложкою підійдуть для густих соусів з великими шматочками овочів або фруктів. Як правило, чим густіший соус, тим більш плоска ложка до нього підійде.
Матеріали, з яких виготовляють посуд для підлив
Щоб не помилитися з вибором і купити соусник для соусів, який підійде вашій кухні і стилю готування, уважно підбирайте матеріал, з якого виготовлено посуд. Від його властивостей залежить не тільки зовнішній вигляд і загальна композиція на обідньому столі, але і зручність подачі і смак підливи:
- Фарфор - легкий і вишуканий матеріал, стінки фарфорового посуду міцні і тонкі. Такий соусник довго зберігає температуру вмісту, виглядає вишукано і ошатно. При належному догляді порцеляновий посуд прослужить не одному поколінню господарів.
- Скло пропускає світло, тому вигідно підкреслить апетитний вигляд страви. До того ж, за склом легко доглядати, тому що гладка поверхня матеріалу не дає накопичуватися бруду і волозі. Термостійкий посуд підійде для мікрохвильових печей, так що перед подачею соус буде зручно нагріти, не переливаючи в інший посуд.
- Керамічні соусники практичні і недорого обійдуться. Кераміка невибаглива в догляді, нешкідлива для здоров'я і навколишнього середовища, підходить для мікрохвильових печей. Дизайн керамічного посуду доволі різноманітний, тому без зайвих зусиль вдасться знайти ємність для підлив, яка впишеться в сервіровку столу.
- Нержавіюча сталь проста в догляді, лаконічно і строго виглядає. Харчова нержавійка не реагує з кислотами і лугами, так що сталеві соусники підійдуть для ягідних кислих соусів: навіть для таких яскравих і в’їдливих компонентів, як куркума. Недолік такого посуду - висока теплопровідність, так що гарячі підливи швидко охолонуть, а охолоджені - нагріються.
Знайти і купити соусник для соусів без проблем вийде з інтернет-магазином АРС. Ми пропонуємо покупцям посуд для подачі соусів з порцеляни, кераміки, скла і нержавіючої сталі європейського виробництва.
Показати ще
Згорнути