Щоб привабливо і акуратно подати на стіл муси або морозиво, желе або фрукти, використовують призначену для солодких страв посуд - креманки. Це глибокий чашоподібний посуд невеликого розміру, буває ємністю 150-250 мл і призначений для порціонної сервіровки солодощів. У діаметрі така тарілочка досягає 9 сантиметрів. Різноманітність форм і матеріалів дозволяє підібрати посуд для оформлення застіль.
Для чого потрібні тарілки-креманки і яких форм вони бувають
За правилами етикету такі тарілки застосовують для сервірування солодкого:
- морозива;
- фруктових салатів;
- варення;
- листкових десертів типу тірамісу;
- кремів;
- варення;
- цукерок.
Для різного вмісту підбирають відповідну форму посуду і щоб підібрати відповідні тарілки, ознайомтеся з їх застосуванням. Виробники випускають чаші-півсфери, циліндри і конуси на ніжці або без неї.
Креманки для морозива циліндричної форми: це робиться, щоб кульки десерту лягали привабливою пірамідкою. Для солодких соусів і кремів використовують чаші сферичної форми, адже з такого посуду зручно дістати все до останньої ложечки. Циліндричні тарілочки підійдуть для желе і листкових десертів, тому що по плоскому дну вміст розподілиться більш рівномірно.
Матеріали з яких виготовляють креманки для десертів
Матеріали, з яких виготовляють креманки для десертів:
- Скло не вимагає особливого догляду, не вбирає запахи і пропускає світло. У такому посуді видно вміст, тому шари десерту або политі сиропом кульки морозива виглядатимуть апетитно і привабливо. Скло боїться перепадів температур, але загартований посуд не лопне від різкого охолодження і падінь.
- Кришталь - вид кварцового скла з домішками оксиду свинцю, який відрізняється прозорістю і щільністю. Такі гарні креманки заломлюють світло і грають райдужними відблисками, так що підійдуть для святкових сервіровок. Для гарячих страв кришталь не підійде, тому що мутніє і ризикує тріснути, але для морозива і желе, які подаються до столу холодними, це не проблема.
- Фарфор має низьку теплопровідність, і десерти всередині такого посуду залишаються прохолодними довше. До того ж, це тонкий і витончений матеріал, який при належному догляді прослужить не одному поколінню господарів. Підійде така креманка для варення, морозива або салатів.
- Нержавіюча сталь легка, практична і невимоглива в догляді. При падінні посуд з нержавіючої сталі не б'ється і не тріскається, до того ж не боїться різкої зміни температури. Недолік нержавіючої сталі - висока теплопровідність, так що продукти всередині швидше остигають до кімнатної температури.
Щоб підібрати посуд для подачі десертів, загляньте на сторінки інтернет-магазину АРС. У каталозі товарів знайдуться креманки на ніжці і без, чаші зі скла, кришталю або фарфору. Ми пропонуємо покупцеві посуд високої якості світових виробників з Франції, Англії, Туреччині та Італії за низькими цінами.
Ціни на Креманки
Товар | Ціна |
Цукорниця креманка Wilmax 995000 8,5*9 см | 179.00 грн |
Ємність для десерту Wilmax 996095 10*5 см | 72.00 грн |
Набір креманок Arcoroc Shetland P1434 300 мл | 83.00 грн |
Креманка Olens Смарагд 34215-10-1 250 мл | 84.00 грн |
Креманка Olens Смарагд 34215-10-2 250 мл | 108.00 грн |