Ми не можемо знайти товари, які відповідають вибраному.

Блюдо - це важливий елемент при створенні святкового сервірування та оформлення композиційного центру столу. Велика тарілка стане незамінною для подачі цілої тушки птиці або великого шматка м'яса чи риби. На такому посуді красиво виглядатимуть нарізка сирів, овочів або фруктів. Крім того, на блюді зручно подавати торт або пиріг, додаючи святкової атмосфери будь-якому заходу.

Які бувають форми блюд

Посуд для подачі страв зазвичай виготовляють таких форм:

  • круглі;
  • квадратні;
  • овальні або довгасті.

Круглі блюда універсальні. На такій тарілці поміститься цілий птах або запечене м'ясо, а з боків залишиться місце для гарніру. Розкласти частування вийде симетрично, так що з будь-якого боку буде зручно дотягнутися до бажаного шматочка. Для тортів і пирогів годі й шукати варіанти краще.

Квадратний посуд підійде для застіль і фуршетів, де знадобиться залучити вільний простір по максимуму, адже між розташованими поруч блюдами такої форми не буде проміжків. До того ж така форма дозволить грати на контрасті з традиційними круглими тарілками, що стане привабливою деталлю оформлення столу.

Овальний і довгастий посуд для подачі страв підійде для птиці та риби, допоможуть розмістити їжу, не займаючи зайвого місця. Витягнута форма вибудує динаміку в розкладених закусках і нарізках, так що на такому посуді можна скласти дивовижну композицію, яка порадує і шлунок, і очі.

Крім того, виробники випускають великі тарілки складних фантазійних форм, які розставлять на обідньому столі незвичайні акценти та привернуть увагу до основних страв на них. Складні геометричні форми або вигини посуду підштовхнуть до нових рішень в сервіровці.

Основні матеріали для виготовлення блюд

Посуд для подачі страв виготовляють з таких матеріалів:

  • Дерево - популярна екологічно чиста сировина, яка не зашкодить здоров'ю людини. Через те, що деревина вбирає вологу, випічка на дерев'яному блюді не буде пріти знизу, до того ж матеріал довго збереже пиріг або піцу теплими й апетитними. Недолік такого посуду в тому, що дерево вимагає ретельного догляду, щоб запахи їжі не усмоктувалися в матеріал.
  • Фарфор - довговічний матеріал, який порадує легкістю і витонченістю, тому купити блюдо з порцеляни стане рішенням для тих, хто шукає посуд на довгі роки. Страви з порцеляни довго зберігають тепло і рівномірно його розподіляють, так що такий посуд допоможе їжі довше залишатися гарячою.
  • Кришталь пропускає світло краще, ніж скло, а завдяки огранюванню грає райдужними відблисками. Такий посуд не підходить для подачі гарячої їжі: кришталь каламутніє і втрачає привабливий зовнішній вигляд.

Сервірування страв на великій тарілці

  • Головні страви: ідеально підходить для сервірування головних страв, таких як стейки, рибні філе, печена курка або інші великі блюда. Вона забезпечує достатньо місця для розміщення основної частини продукту, а також супутніх гарнірів та соусів.
  • Фуршет: під час вечірок або подій, блюдо може бути використане для сервірування фуршетних страв, таких як сирні та м'ясні дошки, мікси салатів або антипасто. Вона дозволяє гостям вільно вибирати та складати свої страви з різних елементів.
  • Подача закусок: також використовують для подачі закусок на вечірці або сімейному заході. Вона дозволяє гостям зручно брати продукт з центрального місця та обговорювати їх без переживань про недостатнє місце на тарілці.

Інтернет-магазин АРС пропонує широкий вибір і приємні ціни на блюда. На сторінках нашого каталогу покупець знайде різноманітний посуд від виробників з Англії, Чехії, Італії та інших країн.

Показати ще
Згорнути
Ви цікавилися товарами
The wishlist name can't be left blank

Якщо у вас є питання — ми з радістю допоможемо

Або залиште свій телефон, та протягом години ми вам зателефонуємо

Увійти
Реєстрація
Забули пароль

Нагадати пароль

Дякуємо за реєстрацію!

+ =

Введіть пароль, який було відправлено на ваш телефон