Усе частіше і частіше в наш раціон входять морські делікатеси, для їх споживання існують спеціальні прибори, наприклад, вилка для устриць.
Краби, омари, устриці, смачні і корисні входять в меню ресторанів і навіть в повсякденний раціон. Якщо ви вирішили поласувати цим оригінальним продуктом, то не намагайтесь розділити їх столовим ножем і виделкою. Ці предмети сервіровки будуть марними у даній ситуації. Не панікуйте, для таких випадків винайшли спеціальні прибори.
Отже, омара, наприклад, можуть подати як у гарячому, так і в холодному вигляді. Якщо гарячий, то тут вам пощастило, його розділяють на кухні ресторану. А ось до холодного подають щипці і виделку у вигляді спиці. Вилка для краба має два невеликих зубці.
Виделка для устриць, мідій і холодних рибних коктейлів це зручний та продуманий предмет, довжиною 10 см. Має три зубці, один з яких нагадує лезо консервного ножа.
Як же користуватись таким оригінальним предметом? Слід взяти її в праву руку, відділити м’ясо молюска від стінки широким зубцем, дістати устрицю і насолоджуватись делікатесом.
Такі незвичні, але деколи дуже потрібні предмети, ви зможете придбати в Інтернет магазинах, а перегляд фото в каталогах полегшить пошуки.