Столовий ніж для м'яса – спеціальний інвентар, за допомогою якого обробка та нарізка продукту відбувається максимально швидко та точно. Виріб чудово справляється зі своїм завданням, як у руках професійного кухаря, так і звичайного любителя кулінарії.
Особливості столових ножів для м'яса
Однією з ключових характеристик, якими володіє ніж для столового м'яса, є високоякісне гостре лезо. Воно добре зберігає форму і не гнеться, забезпечуючи акуратне нарізування продукту. У класичному виконанні лезо має підняту форму, однакову по всій довжині й з різким звуженням до вершини, а також спеціальний виступ на руків'ї, що перешкоджає вислизуванню виробу в процесі експлуатації.
Як основний матеріал різальної частини частіше використовується нержавіюча сталь. Вона має високі експлуатаційні характеристики та антикорозійні властивості. Руків'я виконується з дерева, пластику та металу, і відповідає довжині леза в пропорції не менше 50:50, або допускається трохи збільшений розмір різальної частини ножа.
Переваги столових ножів для м'яса:
- ергономічна форма, що комфортно розташовується в руках і забезпечує контроль над кожним рухом;
- стійкість до іржі та появи темних плям при впливі вологи;
- відсутність вбирання сторонніх запахів та реакції з продуктами;
- висока гігієнічність, що підтримує смакові якості м'яса;
- простота у догляді;
- тривале збереження гостроти лез без необхідності постійного заточування.
У нашому інтернет-магазині представлені високоякісні ножі для м'яса від найкращих виробників Великобританії, Туреччини та Чехії. Також є столові прилади для нарізки риби, десертів та універсальні вироби, які можна купити як окремо, так і в наборі.