Популярні Спочатку дешевші Спочатку дорожчі Рекомендовані
Відобразити як Сітка Список
  1. Шукаєте вигідні пропозиції?
    Підпишіться на розсилку, та отримайте їх першим.
    Підписатися
  2. Послуги
    Експрес-доставка до 2-х годин
    Доставка замовлень вагою до 3 тонн у місті Тернопіль.
  3. Допоможемо обрати найкраще
    097 333 43 00

    Безкоштовна лінія

    пн-пт 9:00-19:00 сб-нд 9:00-16:00

Популярні Спочатку дешевші Спочатку дорожчі Рекомендовані
Відобразити як Сітка Список

Кришки для каструль і сковорідок переважно продаються разом з обраною кухонною ємністю. Проте, під час готування трапляються різні ситуації. Можливо, ваша кришка для сковорідки розбилася чи отримала серйозне механічне ушкодження і стала непридатною для використання. А може бути таке, що каструля, яку ви придбали, не продається у повному комплекті. Якби там не було, але на сьогодні сковорідка, каструля чи скороварка без кришки має недоукомплектований вигляд.

Навіщо кришка, якщо страви і так будуть готові?

Звичайно, їжа звариться, навіть якщо її не накривати кришкою для каструлі. Але чи буде готова страва настільки смачною, корисною та ароматною? Напевно ні. Ось деякі властивості, якими проста кришка може наділити ваше блюдо:

  • швидкість готування в рази збільшується за рахунок створеного замкнутого простору;
  • страви вбирають весь аромат та залишаються соковитими, оскільки рідина не випаровується повністю;
  • їжа зберігає вітаміни та поживні речовини;
  • готова страва не присихає та не “обвітрюється”.

Скільки разів кришка від сковорідки рятувала наші руки від опіків під час смаження? Якою б уважною не була господиня, часто можна задуматись чи відволіктись від процесу готування і перегріти сковорідку, або налити забагато олії. А ще кришка захищає варильну поверхню від бризків рідини. Тому важливо розуміти, що даний кухонний аксесуар створений не лише для краси, а й для вирішення конкретних функціональних завдань.

Види матеріалів кришок

Відштовхуючись від того, для якої посудини вам потрібна кришка, можете зорієнтуватись, що конкретно шукати. Купити кришки для посуду переважно можна з термостійкого скла або металу, а саме з нержавіючої сталі. У продажі можемо зустріти і комбіновані варіанти. Також популярності набирають силіконові кришки. Але про них згодом.

  • Скло

До плюсів можемо зарахувати прозорість кришки. Частенько це виручає, коли треба швидко зменшити газ, щоб попередити википання страви та уникнути забруднення плити. Скло достатньо стійке до подряпин та миється дуже легко. Проте, порівняно з іншими матеріалами скляні моделі не завжди здатні витримати надто різкі перепади температури та серйозні удари. Якщо обрані кришки для каструль та сковорідок мають металічний ободок, то вони зазвичай облаштовані спеціальним отвором для виходу пари. Ці кришки значно краще прилягають до скороварки чи каструлі та без проблем створюють герметичне середовище всередині посудини.

  • Нержавіюча сталь

Значно міцніший матеріал, стійкіший до механічних ударів та падінь. Легкий не лише у користуванні, а й виграє у вазі порівняно з скляними аналогами. Якщо вирішите купити кришки для посуду з нержавіючої сталі, можете бути впевнені в їх довговічності.

  • Силікон

Цей матеріал чудово себе зарекомендував, особливо коли використовується для запікання страв у духовці. Силіконові кришки добре зберігають тепло. Вони приємні на дотик та не б’ються на відміну від скляних моделей. Однією з переваг такої кришки для сковорідки є здатність витримувати високі температури.

Як правильно обрати кришки для посуду?

Добре, коли каструля продається одразу з кришкою і не потрібно шукати окремі деталі для довершеного вигляду кухонного посуду. Але коли з певних причин ми стикаємось з відсутністю такого елементу, то маємо знати, яку саме кришку для сковорідки купити. Для цього зверніть особливу увагу на:

  • відповідність діаметру обраної кришки до самої каструлі;
  • щільне прилягання обідка на кришці до сковорідки чи скороварки;
  • наявність чи відсутність клапана для виходу надлишку пари та термодатчика;
  • надійно прикріплену та не слизьку ручку;
  • якісний матеріал.

Кришки для каструль і сковорідок майже завжди використовуються у процесі готування домашніх страв. Ми не залучаємо їх лише у тому випадку, якщо цього вимагає рецептура. Звичайна кришка бере на себе багато корисних функцій. Головне правильно підібрати її до своєї каструлі, сковорідки чи скороварки.

Показати ще
Згорнути
The wishlist name can't be left blank

Якщо у вас є питання — ми з радістю допоможемо

Або залиште свій телефон, та протягом години ми вам зателефонуємо

Увійти
Реєстрація
Забули пароль

Нагадати пароль

Дякуємо за реєстрацію!

+ =

Введіть пароль, який було відправлено на ваш телефон