Форма для мафінів – ергономічне пристосування, яке робить процес випічки максимально комфортним, і сприяє естетичному вигляду таких ласощів. Як правило, у класичному виконанні вироби мають невисокі стінки, з гладким або гофрованим покриттям, та кругле дно у різному діаметрі.
Особливості форм для мафінів
Ключове завдання подібних виробів для випікання – вберегти тісто від розтікання до моменту його скріплення та набуття бажаної форми та щільності. Універсальність виробів допускає їх застосування як у духовці, так і мікрохвильової печі.
До форм для мафінів пред'являється низка вимог. У першу чергу вони повинні витримувати високі температури, і мати хорошу теплопровідність для рівномірного випікання. До того ж важливим критерієм є легкість відставання випічки від стінок виробу, для збереження привабливого та акуратного зовнішнього вигляду в момент готовності.
Найбільшою популярністю користуються наступні види форм для мафінів:
- Силіконові - представлені в широкому асортименті кольорів, не ламаються і не іржавіють, що сприяє тривалому терміну експлуатації.
- Керамічні – добре зберігають тепло та забезпечують рівномірне прогрівання тіста, за рахунок естетичного вигляду можуть використовуватись для подачі випічки.
- Паперові – одноразові вироби з найтоншими стінками, що прискорює процес приготування маффінів.
- Тефлонові – за рахунок антипригарного покриття запобігають пригоранню тіста під час випікання.
- Сталеві – відрізняються гарною теплопровідністю та тонкими стінками, міцністю та довговічністю.
У нашому інтернет-магазині є безліч різноманітних форм для маффінів, кексів, круасанів, вафель, тортів та інших видів випічки. В наявності вироби в різноманітному дизайні та об'ємі.
Показати ще
Згорнути