Форма для кексів - багатофункціональний пристрій, який спрощує приготування подібних ласощів. Від її якості безпосередньо залежить, як пройде процес випікання, і який вигляд матимуть кондитерські вироби на фінальному етапі.
Особливості форм для кексів
Посуд для випікання кексів відрізняється збільшеними розмірами та наявністю рельєфних боків у класичному виконанні. Основні характеристики форм залежать від матеріалу, що використовується при їх виготовленні.
Популярними пристроями для випікання кексів вважаються:
- Силіконові – мають цільну або окрему конструкцію, яка забезпечує легке вилучення кексів зі збереженням їх привабливого зовнішнього вигляду. Здатні витримувати температурний діапазон від -41 до 230 градусів, що дозволяє їх застосування як для випікання, так і заморозки. Вироби представлені в широкому асортименті кольорів і не вимагають постійного змащування стінок і дна.
- Скляні – виконані з жароміцного скла, стійкого як до високих, так і до низьких температур. Добре утримують тепло, і дозволяють контролювати готовність випічки та її стан через прозорі стінки.
- Паперові – одноразові вироби, в яких можна не тільки випікати, а й подавати кекси до столу. Сприяють збереженню первозданної форми тіста та забезпечують рівномірне готування. За рахунок відсутності необхідності зіткнення кондитерського виробу з руками є ще й найбільш гігієнічним посудом.
- Тефлонові - відрізняються антипригарними властивостями та можуть використовуватися в температурному режимі понад 200 градусів. Найчастіше оснащуються знімним дном, що спрощує процес випікання з форми.
- Керамічні – різновид універсального посуду, який можна застосовувати при приготуванні кексів як у духовці, так і мікрохвильовій печі. За рахунок товстих дрібнопористих стінок місткості з кераміки рівномірно розподіляють тепло, забезпечуючи якісне приготування випічки.
- Алюмінієві – практичні форми зі швидким прогріванням, що прискорює процес приготування ласощів. Часто доповнюються антипригарним покриттям, що оберігає від підгоряння тіста і мають невелику вагу.
- Сталеві – виконані з нержавіючої сталі, що відрізняється високою міцністю, довговічністю та міцністю. За рахунок тонких стінок сприяють швидкому випіканню навіть за мінімальної температури. Швидкість нагріву залежить від типу металу – світлий прогрівається повільніше, ніж вироби із темної сталі.
При виборі конкретного різновиду форм для кексів необхідно враховувати діапазон температур, спосіб випікання, і на скільки порцій вони розраховані. У нашому інтернет-магазині можна замовити пристосування для випічки з діаметром від 7 см до 25 см. Також є форми для маффінів, круасанів, печива, пирогів, пончиків і ще десяти різновидів кондитерських і здобних виробів.
Показати ще
Згорнути