Ваги кухонні механічні - це спеціальний пристрій, який необхідний для визначення маси інгредієнтів. Висока точність та зручність експлуатації роблять прилад незамінним при приготуванні конкретних страв, смузі та напоїв, а також домашніх заготовок.
Механічні ваги для кухні мають наступні переваги:
- стійкість;
- зручна чаша для зважування;
- точність результату.
З кожним роком в нашій країні збільшується число любителів присадибних і садових ділянок.
Плодовиті дерева й овочі в городі - це і краса, і захоплююче заняття та екологічно чисті консервовані ласощі. Домашньою консервацією займаються практично всі дачники. Це дає їм можливість зберегти натуральні властивості, якості самостійно вирощених фруктів, ягід, овочів, а також створити запаси та раціонально використовувати продукти протягом року.
Для процесу приготування домашніх консервів використовуються різні пристосування, одним з таких є ваги кухонні механічні.
Функціональність, переваги та недоліки
Ваги механічні винайдені давним-давно. Основна функція зважування здійснюється за рахунок пружини, яка при навантаженні зміщується, а стрілка на циферблаті вказує дані ваги.
Мінусом улюблених "бабусиних" терезів, звичайно, є низька точність результатів зважування і відповідно високий показник похибки. Плюсами таких терезів є - простота у використанні, дешевизна та енергонезалежність. Тому на сьогодні вони користуються особливою популярністю серед дачників, продавців ринків.
З огляду на те, що ваги механічні потрібні для грубого зважування, то і купити слід найбільш надійні й самі практичні.
Ваги настільні механічні - опис і характеристика
Великої різниці між видами настільних механічних ваг немає.
Ключові відмінності:
- чаші різного розміру і форми. Миска буває знімною, з носиком і без нього.
- форма платформи. Панель платформи буває з високими бортиками і без таких.
- шкала вимірювання. Крок вимірювання може коливатися від 1 грама і до 100.
- вантажопідйомність. Чаша або плоска платформа можуть зважувати три, п'ять кілограмів.
Для зважування механічними вагами важливою є шкала вимірювання. Детальна шкала, а саме з кроком в 1 грам дозволить точніше визначити вагу зважуваних продуктів. Тому, така шкала вважається оптимальною.
Механічні настільні ваги з вантажопідйомністю 5 кілограмів будуть набагато практичнішими в процесі консервування, ніж з 3-кілограмовою вантажопідйомністю.
Плоска платформа з високими бортиками прекрасно підійде для зважування цілісних довгастих продуктів. Наприклад, улов вдалої риболовлі або ж гарбуза, кабачків і т.д.
Миска з носиком, особливо знімна, буде більш зручною для зважування дрібних ягід малини, агрусу, смородини, ніж плоска панель.
І наостанок про матеріал
- Металева плоска платформа прослужить довго і буде надійнішою за пластикову.
- Чаша з якісного пластику легко миється, але не так довговічна, як з нержавіючої сталі.
- Чорний на білому фоні шрифт шкали вимірювання повинен бути чітким, без подряпин і вад.
- Присоски або гумові вставки на ніжках будуть гарантувати міцне розміщення ваг на столі та вбережуть від ковзання.