Популярні Спочатку дешевші Спочатку дорожчі Рекомендовані
Відобразити як Сітка Список
  1. Шукаєте вигідні пропозиції?
    Підпишіться на розсилку, та отримайте їх першим.
    Підписатися
  2. Послуги
    Експрес-доставка до 2-х годин
    Доставка замовлень вагою до 3 тонн у місті Тернопіль.
  3. Допоможемо обрати найкраще
    097 333 43 00

    Безкоштовна лінія

    пн-пт 9:00-19:00 сб-нд 9:00-16:00

  4. Показати ще...
Популярні Спочатку дешевші Спочатку дорожчі Рекомендовані
Відобразити як Сітка Список

Кухонна дошка - один з тих важливих аксесуарів, які купують для щоденного використання на кухні.

Тому важливо вивчити всі важливі характеристики дощечок, щоб вибрати для своєї кухні ідеальну. При цьому має значення не тільки матеріал, з якого зроблена дошка, але також розмір, текстура, щільність.

Пластикова дошка для нарізки - один з найкращих варіантів

Переваги пластикових кухонних дошок:

  1. Легко доглядати.
  2. Недорогі.
  3. Не псують ножі.

Але не всякий пластик хороший.

Занадто гладка пластмаса не підійде, тому що ножі будуть ковзати по такій. Хороший вибір - поліпропілен.

Використовуйте пластикові дошки для м'яса або риби, запах яких не затримається в пластику.

Якщо вам потрібно кілька пластикових дошок, то ви можете купити їх в різних кольорах. Такий колірний маркер дозволить не помилитися і точно знати, що червона, наприклад, для м'яса, а жовта для овочів.

Плюси і мінуси дерев'яних дошок для нарізки

Дошки кухонні дерев'яні - це класика. Головною перевагою такої дошки є її довговічність. Нова дошка приємно пахне, може бути дубовою, кленовою, буковою. Але є і недоліки. Дерево вбирає запахи, вологу. Таку дошку не можна кинути в раковину і забути. Правильна експлуатація передбачає, що дерев'яну дошку миють відразу після використання.

Важливо! В ідеалі найкраще використовувати кілька різних дощечок для різних продуктів.

Дошки з бамбука

Кухонні аксесуари з бамбука абсолютно екологічні, зручні у використанні.

Варто підкреслити, що бамбукові дошки легші ніж дерев'яні. Вони підійдуть для нарізки овочів, фруктів, сиру, приготованого м'яса (не сирого).

Склу - ні

Попри те, що купити в Україні дошку обробну зі скла можна без труднощів, робити цього не варто. Причина банально проста. Ви не встигнете і десяток разів нарізати на ній продукти, як ніж затупиться.

Скляні дошки можуть стати в пригоді у вигляді підставки під гарячі страви, презентаційного блюда для сиру, але ніяк не для нарізки.

Скільки дощок має бути на кухні

Фахівці радять купити обробні дошки в інтернет-магазині в кількості, як мінімум, двох. Одну дошку ви зможете використовувати для сирого м'яса, а іншу - для овочів і фруктів. В таких умовах гігієна на кухні буде дотримана.

Як підібрати розмір?

Тут діє правило: чим більша, тим краще. Велика кухонна дошка дасть можливість безпечно та ефективно нарізати більше продуктів.

Догляд за дошкою

Якщо у вас не вистачає часу, щоб мити обробні дошки вручну, то вибирайте пластикові, тому що їх ви зможете мити в посудомийній машині.

Дерево і бамбук люблять особливий догляд, при цьому мити такі вироби потрібно відразу після використання. Враховуйте цей нюанс при виборі.

Дошки з будь-якого матеріалу потрібно періодично обробляти антисептиком.

Дерев'яні моделі бажано раз в тиждень натирати половиною лимона, щоб прибрати всі запахи.

Альтернативне використання

Не забувайте, що обробна дошка досить універсальна річ.

Дошки з дерева можуть бути відмінною основою для сиру, м'ясної нарізки, хліба.

Крім цього, такі дошки на кавовому столику або пуфику замінять тацю. Зі старої дошки навіть можна зробити настінний годинник на кухню.

Експериментуйте, і ви точно знайдете ідеальний варіант для себе!

Показати ще
Згорнути
The wishlist name can't be left blank

Якщо у вас є питання — ми з радістю допоможемо

Або залиште свій телефон, та протягом години ми вам зателефонуємо

Увійти
Реєстрація
Забули пароль

Нагадати пароль

Дякуємо за реєстрацію!

+ =

Введіть пароль, який було відправлено на ваш телефон