Колись давно в селах всі люди випікали хліб, варили з молока сири, віджимали вино, готували сусло, сидр і різні фруктові наливки. В останні роки багато хто намагається проводити вільний час з користю. Тому не дивно, що все домашнє повертається в моду.
Самостійне виготовлення того чи іншого продукту для більшості любителів корисного проведення часу перетворюється на справжнє хобі.
Сьогодні багато людей настоюють спирт на плодах. Домашній продукт, зроблений виключно з мезги фруктів, називають фруктовим шнапсом.
Ніщо не замінить приємні зустрічі з друзями, коли можна поговорити про улюблені телепередачі, обговорити за чаркою домашнього шнапсу останні сімейні події.
Чарка 25 мл — характеристики і застосування
Для міцних напоїв (горілка, коньяк, лікер, віскі, кальвадос, бальзам, ром і ін.) існують стопки і чарки.
Любителі гучних вечірок без роздумів визначать з виставлених 5 - 6 чарок - коньячні і лікерні.
Коньячна чарка має форму келиха (закритої форми) на короткій ніжці, щоб дно з налитим коньяком зігрівалось від тепла долоньок, розкриваючи при цьому букет, властивий чудо-напою.
Лікерні чарки мають просту, практично пряму форму келиха на низькій ніжці. Вони відрізняються від чарок для коньяку меншою висотою і місткістю зовсім малих обсягів (25, 30, іноді до 80 мл).
Порада! Перед тим, як налити смачний домашній шнапс в лікерну чарку гостя, його потрібно на пару годин відправити в холодильник.