Заклепочники

90 товарів
Популярні Спочатку дешевші Спочатку дорожчі Топ продажів Рекомендовані
Відобразити як Сітка Список
  1. Шукаєте вигідні пропозиції?
    Підпишіться на розсилку, та отримайте їх першим.
    Підписатися
  2. Акція
    Купуй більше - плати менше
    Економ до 20% на гуртових покупках
  3. Допоможемо обрати найкраще
    097 333 43 00

    Безкоштовна лінія

    пн-пт 9:00-19:00 сб-нд 9:00-16:30

  4. Показати ще...
Популярні Спочатку дешевші Спочатку дорожчі Топ продажів Рекомендовані
Відобразити як Сітка Список

Для створення нероз'ємних з'єднань в металевих конструкціях використовують спеціальний пристрій - заклепочник, що представляє собою ручний монтажний інструмент, працюючий за важільним принципом. З'єднувальні елементи, створені за допомогою цього пристосування, за якістю монтажу можна порівняти з «точковим зварюванням». Вони мають високу міцність і стійкість до вібраційних впливів. Які особливості є у пристрою, і як їм правильно користуватися, розберемося докладніше.

Як влаштований і як функціонує заклепочник

Своїм зовнішнім виглядом заклепочник ручний нагадує кліщі, губки-захвати яких розташовуються з боків інструменту. Його конструкція складається з наступних елементів:

  • Головки, що використовується для утримання заклепки. Її підбирають в залежності від розмірів кріпильного елемента, щоб забезпечити якісну фіксацію стержня заклепки цанговим механізмом.
  • Ручки, при натисканні на які інструмент приводиться в дію.
  • Корпусу, що складається з нерухомої рукоятки і опорної частини.
  • Притискного пристрою, що передає прикладені зусилля від ручок його голівці.
  • Пружини, необхідної для створення тиску при упорі в кришку корпусу.

Заклепочники призначені для фіксації між собою заготовок плоскої форми. З їх допомогою скріплюють листи товщиною від 10 до 13 мм. В результаті використання інструменту отримують нерозбірне з'єднання, що не вимагає додаткової герметизації, має підвищене значення при експлуатації елементів в умовах прямого контакту з вологою.

Заклепочники всіх видів функціонують однаково. В основі їх дії використовуються зусилля, що передаються від рукояток на робочу частину. Процес роботи з інструментом виглядає наступним чином: в заготівлі просвердлюється отвір для заклепки. Її протягують в отвір, витягнувши металевий стрижень, який встановлюється в голівці. За допомогою притискного механізму заклепочника кріпильний елемент сплющується, набуваючи плоску форму, а два листа з'єднуються між собою.

Пістолет для заклепок: види

За способом подачі енергії на головку пристрою заклепочники бувають механічними, гідравлічними, пневматичними та електричними. Пристрої механічного типу працюють із застосуванням фізичної сили людини. Можуть бути одноручними і дворучними. Вони недорогі, прості у використанні і мають найдоступнішу вартість. Деякі моделі механічних важільних пристроїв оснащуються знімними головками насадками для заклепок різних діаметрів, що фіксуються на нижній рукоятці в спеціальному посадковому місці.

Залежно від розташування головки механічні заклепочники бувають: торцевими, кутовими, двосторонніми, двопозиційними і поворотними. У виробах торцевого типу головка розміщується у верхній частині, а кріплення – в торцевій. У кутових моделях головка знаходиться збоку, найчастіше під прямим кутом. У модифікаціях двостороннього типу головка може переміщатися з торця на бік з використанням посадкового ключа. Двопозиційні вироби змінюють положення головки під кутом в 180 або 90 градусів. Поворотні заклепочники діють на шарнірі, що обертає головку інструменту на 360 градусів.

Заклепочники електричного типу нагадують пістолети, що приводяться в рух натисканням курка. Вони компактні, продуктивні і зручні в роботі. Пневматичні моделі оснащуються компресором, що приводить пристрій в дію способом нагнітання стисненого повітря. З їх допомогою можна працювати з великими площами металу, отримуючи надійні і повністю герметичні з'єднання високої якості. Єдиний їх мінус: наявність шланга, який може заважати роботі, і гучного компресора.

Клепальні пристосування гідравлічного типу призначені для роботи з різьбовими заклепками збільшених розмірів. Вони відносяться до класу професійного інструменту і застосовуються в промисловій сфері, наприклад, в машинобудуванні. Вартість заклепочників залежить від типу приводу, моделі і комплектації пристрою.

Одним з найкращих інструментів для роботи з металом, зокрема для з'єднання його деталей, є клепальник. Цей будівельний інструмент має важливе значення у різних галузях, включаючи будівництво, металообробку та ремонтні роботи. В Україні доступні різноманітні моделі заклепувальних пістолетів, які відрізняються якістю та ціною. Завдяки їх ефективності і надійності, клепальники стають незамінними помічниками для професіоналів та аматорів, які займаються роботами з металом у різних сферах.

Завдяки нашому сайту ви зможете швидко та зручно купити пістолет для заклепок. Асортимент включає різноманітні моделі, що задовольнять різні потреби й вимоги. Ми гарантуємо високу якість продукції, яка забезпечить вам ефективну та надійну роботу.

Показати ще
Згорнути
Ви цікавилися товарами
The wishlist name can't be left blank

Якщо у вас є питання — ми з радістю допоможемо

Або залиште свій телефон, та протягом години ми вам зателефонуємо

Увійти
Реєстрація
Забули пароль

Нагадати пароль

Дякуємо за реєстрацію!

+ =

Введіть пароль, який було відправлено на ваш телефон